Υλικά:
4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους περίπου 4 εκ.
3 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
½ κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
Αλάτι και μαύρο πιπέρι (κατά προτίμηση φρεσκοτριμμένα)
125 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. μουστάρδα
Για το σερβίρισμα
4 πίτες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Φέτες ντομάτας
Ψιλοκομμένο λάχανο (λευκό ή κόκκινο, προαιρετικά)
Λίγος φρέσκος χυμός λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τα κομμάτια κοτόπουλου με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, την πάπρικα, το σκόρδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες, ιδανικά όλη τη νύχτα για πιο έντονη γεύση.
Βγάλτε το μαριναρισμένο κοτόπουλο από το ψυγείο περίπου 30 λεπτά πριν το ψήσιμο για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάψτε το γκριλ ή προθερμάνετε τον φούρνο στη δυνατότερη σκάλα. Περάστε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ξύλινα ή μεταλλικά καλαμάκια και ψήστε για 15–18 λεπτά, γυρίζοντάς τα στη μέση για ομοιόμορφο ψήσιμο.
Σε ένα μπολ αναμείξτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το μέλι και τη μουστάρδα μέχρι να έχετε μια απαλή, βελούδινη σάλτσα. Δοκιμάστε και ρυθμίστε τη γεύση ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Ζεστάνετε ελαφρά τις πίτες, αλείψτε τη σως μουστάρδας, τοποθετήστε από πάνω τα κοτοσουβλάκια και γαρνίρετε με το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τις φέτες ντομάτας και (αν θέλετε) λίγο ψιλοκομμένο λάχανο. Προσθέστε μερικές σταγόνες φρέσκου λεμονιού και απολαύστε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ