Υλικά:
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (κατά προτίμηση έξτρα παρθένο)
2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 καρβέλι ζυμωτό ψωμί
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κρεμμυδάκι και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση. Το μείγμα αυτό θα δώσει την αρωματική, πλούσια γεύση που χαρακτηρίζει ένα καλό σκορδόψωμο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Κόβουμε το ψωμί σε φέτες και τις βάζουμε στο γκριλ μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν ελαφρώς τραγανές.
Τις βγάζουμε, αλείφουμε ή περιχύνουμε με το μείγμα βουτύρου και τις ξαναβάζουμε στο γκριλ για 30 δευτερόλεπτα, ώστε να λιώσει το βούτυρο και να δέσουν οι γεύσεις.
Τι να προσέξεις:
Το ψωμί καλό είναι να έχει σώμα και υφή, ώστε να κρατήσει τα υγρά χωρίς να μαλακώσει υπερβολικά.
Αν θες να απογειώσεις το αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ή ακόμα και τριμμένο τυρί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Πώς λέγεται στα ελληνικά η «ντομάτα»;
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ