Thumbnail
Πώς να απαλλαγείτε από τις έντονες οσμές του σκόρδου

Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αρωματικά συστατικά στη μαγειρική, όμως η έντονη μυρωδιά του μπορεί να παραμείνει στα χέρια, τον αέρα της κουζίνας και τη γεύση μας. Ευτυχώς, υπάρχουν έξυπνοι και φυσικοί τρόποι για να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες οσμές και να απολαύσουμε μόνο τη γεύση του.

Για τα χέρια, το τρίψιμο σε ανοξείδωτες επιφάνειες ή η χρήση χυμού λεμονιού ή ξιδιού είναι πολύ αποτελεσματικοί τρόποι για να εξουδετερωθούν οι θειούχες ενώσεις του σκόρδου. Επίσης, η μαγειρική σόδα με αλάτι, ο καφές και η οδοντόκρεμα με μέντα προσφέρουν εξίσου καλές λύσεις για φρεσκάδα.

Για τον αέρα του σπιτιού, μπορείτε να βράσετε ξίδι ή λεμόνι σε νερό, να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα ή καφέ για να απορροφήσετε τις μυρωδιές, ενώ τα βραστά μπαχαρικά και βότανα θα προσφέρουν έναν ευχάριστο αρωματικό ατμό για το σπίτι σας.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΠΑΤΕΣ
«Caller ID Spoofing»: Η νέα γενιά τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
Παγκόσμια ανησυχία - Πώς λειτουργεί η απάτη - Πώς προστατεύονται οι πολίτες – Πρακτικός οδηγός
«Caller ID Spoofing»: Η νέα γενιά τηλεφωνικών και διαδικτυακών απατών που αδειάζει τραπεζικούς λογαριασμούς
δασκαλος
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί μπορεί να έχουν μισθούς πείνας, αλλά... τουλάχιστον είναι «ήρωες με φιλότιμο και μεράκι»
Μισθοί εκπαιδευτικών στην Ελλάδα - Στην προτελευταία θέση της ΕΕ
Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί μπορεί να έχουν μισθούς πείνας, αλλά... τουλάχιστον είναι «ήρωες με φιλότιμο και μεράκι»