Το σκόρδο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αρωματικά συστατικά στη μαγειρική, όμως η έντονη μυρωδιά του μπορεί να παραμείνει στα χέρια, τον αέρα της κουζίνας και τη γεύση μας. Ευτυχώς, υπάρχουν έξυπνοι και φυσικοί τρόποι για να απαλλαγούμε από τις δυσάρεστες οσμές και να απολαύσουμε μόνο τη γεύση του.
Για τα χέρια, το τρίψιμο σε ανοξείδωτες επιφάνειες ή η χρήση χυμού λεμονιού ή ξιδιού είναι πολύ αποτελεσματικοί τρόποι για να εξουδετερωθούν οι θειούχες ενώσεις του σκόρδου. Επίσης, η μαγειρική σόδα με αλάτι, ο καφές και η οδοντόκρεμα με μέντα προσφέρουν εξίσου καλές λύσεις για φρεσκάδα.
Για τον αέρα του σπιτιού, μπορείτε να βράσετε ξίδι ή λεμόνι σε νερό, να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα ή καφέ για να απορροφήσετε τις μυρωδιές, ενώ τα βραστά μπαχαρικά και βότανα θα προσφέρουν έναν ευχάριστο αρωματικό ατμό για το σπίτι σας.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Kαμπανάκι από την EFSA για τα δύο πιο τοξικά τρόφιμα της αγοράς στην Ευρώπη
Βαθμολογίες κάτω από τη βάση... να φάνε και οι κότες! Μα τι συμβαίνει επιτέλους;
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 9/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ