Υλικά:
1 κιλό καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 πορτοκάλια (ιδανικά Ναβαλίνες), σε καθαρισμένα φιλέτα, κομμένα σε τρία μέρη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
70 γρ. ξανθές σταφίδες
75 γρ. κουκουνάρια, ελαφρώς ψημένα
100 γρ. πράσινες τσακιστές ελιές, κομμένες στα δύο
1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
1 μαροκινό παστό λεμόνι (κονφί), ψιλοκομμένο
200 γρ. πέρλες ταπιόκας (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
50 ml χυμός πορτοκαλιού
30 ml χυμός λεμονιού
50 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. πιπέρι Χαλεπίου ή γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία του ντρέσινγκ:
Σε ένα μπολ αναμειγνύονται οι χυμοί από πορτοκάλι και λεμόνι, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το μέλι. Προσθέτεται αλάτι και πιπέρι, και το μείγμα ανακατεύεται μέχρι να ομογενοποιηθεί.
2. Ανάμειξη σαλάτας:
Σε μεγάλη σαλατιέρα ενώνονται τα καρότα, τα πορτοκάλια, τα κρεμμυδάκια, οι σταφίδες, τα κουκουνάρια, οι ελιές, ο μάραθος και το ψιλοκομμένο παστό λεμόνι.
3. Πέρλες ταπιόκας (αν χρησιμοποιηθούν):
Βράζονται σε άφθονο νερό μέχρι να αποκτήσουν διάφανη υφή και μαλακή σύσταση. Στραγγίζονται και αφήνονται να κρυώσουν.
4. Σερβίρισμα:
Η σαλάτα ανακατεύεται με τις κρύες πέρλες ταπιόκας και περιχύνεται με το ντρέσινγκ. Το πιάτο σερβίρεται αμέσως, προσφέροντας δροσιά και γευστική ισορροπία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
750 ευρώ σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/7
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ