Υλικά:
1 κιλό καρότα, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 πορτοκάλια (ιδανικά Ναβαλίνες), σε καθαρισμένα φιλέτα, κομμένα σε τρία μέρη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
70 γρ. ξανθές σταφίδες
75 γρ. κουκουνάρια, ελαφρώς ψημένα
100 γρ. πράσινες τσακιστές ελιές, κομμένες στα δύο
1 ματσάκι μάραθος, ψιλοκομμένος
1 μαροκινό παστό λεμόνι (κονφί), ψιλοκομμένο
200 γρ. πέρλες ταπιόκας (προαιρετικά)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ:
50 ml χυμός πορτοκαλιού
30 ml χυμός λεμονιού
50 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. πιπέρι Χαλεπίου ή γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. μέλι
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία του ντρέσινγκ:
Σε ένα μπολ αναμειγνύονται οι χυμοί από πορτοκάλι και λεμόνι, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το μέλι. Προσθέτεται αλάτι και πιπέρι, και το μείγμα ανακατεύεται μέχρι να ομογενοποιηθεί.
2. Ανάμειξη σαλάτας:
Σε μεγάλη σαλατιέρα ενώνονται τα καρότα, τα πορτοκάλια, τα κρεμμυδάκια, οι σταφίδες, τα κουκουνάρια, οι ελιές, ο μάραθος και το ψιλοκομμένο παστό λεμόνι.
3. Πέρλες ταπιόκας (αν χρησιμοποιηθούν):
Βράζονται σε άφθονο νερό μέχρι να αποκτήσουν διάφανη υφή και μαλακή σύσταση. Στραγγίζονται και αφήνονται να κρυώσουν.
4. Σερβίρισμα:
Η σαλάτα ανακατεύεται με τις κρύες πέρλες ταπιόκας και περιχύνεται με το ντρέσινγκ. Το πιάτο σερβίρεται αμέσως, προσφέροντας δροσιά και γευστική ισορροπία.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Η πρώτη αργία του Σεπτεμβρίου για όλες τις τάξεις τη νέα σχολική χρονιά
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ