Υλικά:
1 κιλό μικρές πατάτες με τη φλούδα
250 γρ. κατεψυγμένα πράσινα φασολάκια
50 γρ. άγρια ρόκα (πλυμένη και στεγνωμένη)
200 γρ. χρωματιστά ντοματίνια
1 κίτρινη πιπεριά σε κυβάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
Για το Ντρέσινγκ:
50 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
50 γρ. φρέσκα φύλλα βασιλικού
1 κουταλιά σούπας χυμός λεμονιού
70 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Για το ντρέσινγκ, βάζουμε το σκόρδο και το κουκουνάρι στο μπλέντερ ή μούλτι και τα πολτοποιούμε καλά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού και τον χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να πολτοποιούμε.
Ρίχνουμε σταδιακά το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το ντρέσινγκ σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο για λίγο.
Στην αρχή, πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Καλύπτουμε με καπάκι και βράζουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βράζουμε νερό με λίγο αλάτι και προσθέτουμε τα φασολάκια. Τα βράζουμε για περίπου 5 λεπτά, ώστε να παραμείνουν τραγανά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Κόβουμε τις πατάτες στα 4 ή στα 2 και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κομμένα ντοματίνια, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα φασολάκια και τη ρόκα.
Ρίχνουμε το ντρέσινγκ από πάνω, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ