Υλικά:
600 γρ. κιμάς κοτόπουλου
300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
150 γρ. καρότο τριμμένο
3 πιπεριές Φλωρίνης
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 αυγά
1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
50 ml ελαιόλαδο
15 φέτες προσούτο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά κοτόπουλου με τα αυγά, το καρότο, τη γραβιέρα, τον μαϊντανό, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τη ρίγανη, την πάπρικα, τη φρυγανιά και λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και δουλεύουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά ρολάκια και τα τυλίγουμε με μια φέτα προσούτο, φροντίζουμε να έχει μείνει λίγη ώρα εκτός ψυγείου για να είναι πιο εύκαμπτο.
Τοποθετούμε τα ρολά σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 15 λεπτά. Αφήνουμε τα ρολά μέσα στον σβηστό φούρνο για ακόμα 5 λεπτά ώστε να παραμείνουν ζουμερά.
Ιδέες για συνοδευτικά:
Μπορείτε να τα σερβίρετε με πατάτες φούρνου, σαλάτες εποχής ή ακόμα και με ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού με μυρωδικά. Είναι ένα πιάτο που μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις γευστικές προτιμήσεις της παρέας και συνοδεύει τέλεια καλοκαιρινά ποτά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Ανακαλείται το πιο διάσημο τρόφιμο στον κόσμο – Είναι γεμάτο στα φυτοφάρμακα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ