Γλυκό με κρέμα βανίλια και πορτοκάλι
Υπέροχο καλοκαιρινό και φουλ δροσιστικό επιδόρπιο που ετοιμάζεται εύκολα

Ένα υπέροχο μαμαδίστικο, καλοκαιρινό και φουλ δροσιστικό επιδόρπιο που ετοιμάζεται εύκολα και συνδυάζει τις τραγανές φρυγανιές βουτηγμένες σε σιρόπι καραμέλας, με την αφράτη κρέμα βανίλιας και την ελαφρά ξινούτσικη κρέμα πορτοκαλιού.

Υλικά για τη Συνταγή

9 με 12 φρυγανιές (για ταψί 23 Χ 30 εκατοστά)

Για το σιρόπι καραμέλας

1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

1 φλιτζάνι νερό

Για την κρέμα βανίλιας

1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι γ.ο.χ.

3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

1 λίτρο γάλα, πλήρες

1 φακελάκι βανίλια

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Για την κρέμα πορτοκάλι

2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κρυσταλλική

2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

1.Αρχικά ετοιμάστε το σιρόπι καραμέλας. Βάλτε την κρυσταλλική ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και αφήστε την στη φωτιά μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει. Μόλις πήξει, ρίξτε προσεκτικά το νερό, ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα και βράστε για ακόμα 5 λεπτά. Αποσύρετε από την εστία και αφήστε στην άκρη.

2.Στρώστε τις φρυγανιές σε ένα παραλληλόγραμμο μεσαίο πυρέξ ή ταψί, διαστάσεων 23 Χ 30 εκατοστών. Περιχύστε τις με το ζεστό σιρόπι, φροντίζοντας να καλυφθούν και οι γωνιές και περιμένετε μέχρι να το απορροφήσουν όλο.

3.Ετοιμάστε την κρέμα. Βάλτε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κορν φλάουρ και το γάλα και ανακατέψτε καλά με σύρμα ώστε να διαλυθούν όλα τα υλικά και να μην υπάρχουν σβώλοι. Βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράστε το μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις είναι έτοιμη, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίξτε τη βανίλια και το βούτυρο ανακατεύοντας με το σύρμα, για να λιώσει το βούτυρο.

4.Περιχύστε με την κρέμα τις φρυγανιές που εντωμεταξύ έχουν ρουφήξει το σιρόπι και αφήστε το γλυκό να κρυώσει καλά.

5.Ετοιμάστε την κρέμα πορτοκαλιού. Βάλτε στην καθαρή κατσαρόλα το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού και ανακατέψτε καλά, μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι. Τοποθετήστε το μίγμα στη φωτιά και σιγομαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Αφήστε για 5 λεπτά να ξεκουραστεί εκτός εστίας.

6.Περιχύστε το γλυκό με την κρέμα πορτοκαλιού, αφήστε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1 ολόκληρο βράδυ.

7.Διακοσμήστε με φέτες πορτοκαλιού, κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε!!!

Πηγή: topontiki.gr/Βάσω Κατσανικάκη

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ηλεία: Νεκρός ο 13χρονος μαθητής που οδηγούσε πατίνι και συγκρούστηκε με αυτοκίνητο

ΑΣΕΠ 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025: Οι οριστικοί πίνακες εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντίνος Βλάσης
ΑΤΕΕΝ: Πώς γίνεται η αναγνώριση προσόντων στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
Ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Βλάσης διευκρινίζει το πλαίσιο αναγνώρισης προσόντων για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
ΑΤΕΕΝ: Πώς γίνεται η αναγνώριση προσόντων στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
Απολύθηκε καθηγήτρια επειδή έκανε σεξ με μαθητή της - Η ομολογία του ανήλικου
ΗΠΑ: Απολύθηκε καθηγήτρια επειδή έκανε σεξ με μαθητή της - Η ομολογία του ανήλικου
Ελεύθερη με 250.000 δολάρια μέχρι τη δίκη η 37χρονη που αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα
ΗΠΑ: Απολύθηκε καθηγήτρια επειδή έκανε σεξ με μαθητή της - Η ομολογία του ανήλικου