Το μαγικό συστατικό: Αιθυλένιο
Το μυστικό βρίσκεται στο αιθυλένιο, μια φυσική φυτική ορμόνη που εκλύεται από τα μήλα. Αυτή η ουσία έχει την ιδιότητα να καθυστερεί τη διαδικασία της βλάστησης στις πατάτες. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Food Science and Technology (2016) έδειξε πως η ελεγχόμενη έκθεση των πατατών σε αιθυλένιο επιβραδύνει την ανάπτυξη φύτρων και παρατείνει τη φρεσκάδα τους.
Πώς να αποθηκεύετε σωστά τις πατάτες
Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συνδυάστε το κόλπο με το μήλο με τις παρακάτω απλές οδηγίες:
Μακριά από τα κρεμμύδια: Όταν βρίσκονται στον ίδιο χώρο, οι πατάτες και τα κρεμμύδια επιταχύνουν τη φθορά τους λόγω της αλληλεπίδρασης των αερίων και της υγρασίας που απελευθερώνουν.
Σκοτεινό και δροσερό περιβάλλον: Το φως και η ζέστη ενισχύουν τη δημιουργία φύτρων και πρασινίλας. Ιδανικά, φυλάξτε τις πατάτες σε ντουλάπι, καλάθι ή κιβώτιο σε μέρος δροσερό και καλά αεριζόμενο.
Αποφύγετε τις πλαστικές σακούλες: Η έλλειψη αερισμού και η έκθεση στο φως οδηγούν σε αλλοίωση. Επιλέξτε υφασμάτινες ή χάρτινες σακούλες, που επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα και περιορίζουν τη φθορά.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 26/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ