kimas-mosxarisios
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Ανακαλύψτε το απλό κόλπο που θα αναβαθμίσει τις συνταγές σας

Ένα μικρό αλλά έξυπνο μυστικό μπορεί να μεταμορφώσει τον κιμά, κάνοντάς τον πιο τρυφερό και ομοιόμορφο, σύμφωνα με τη μαγείρισσα και συντάκτρια Jill Waldbieser. Η μέθοδος που ανακάλυψε αλλάζει τα δεδομένα στη μαγειρική, ειδικά για γέμιση σε ζυμαρικά, πίτες και άλλα φαγητά που απαιτούν βελούδινη υφή.

Το κόλπο είναι απλό: αφού μαγειρευτεί ο κιμάς με τα μπαχαρικά του, αφήνεται να κρυώσει και στη συνέχεια πολτοποιείται σε επεξεργαστή τροφίμων. Αυτό το βήμα δίνει μια πιο απαλή και συνεκτική υφή, βελτιώνοντας τη συνοχή της γέμισης.

Η ίδια δοκίμασε τη μέθοδο σε δύο παρτίδες ζυμαρικών, και όσοι τα γεύτηκαν προτίμησαν την εκδοχή με τον πολτοποιημένο κιμά, χωρίς να γνωρίζουν την αλλαγή. Το κόλπο αυτό, εκτός από την καλύτερη υφή, επιτρέπει στις γεύσεις να δέσουν καλύτερα, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί και σε χορτοφαγικές συνταγές.

Ένα απλό επιπλέον βήμα, λοιπόν, μπορεί να απογειώσει κάθε συνταγή με κιμά, προσφέροντας μια πιο εκλεπτυσμένη γευστική εμπειρία.
 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alfavita
Πανελλαδικές - Έκθεση 2026: Πώς 90.000 μαθητές θα δουν πρώτοι στο κινητό θέματα και λύσεις
Με μία απλή ρύθμιση στη Google, μαθητές και γονείς μπορούν να βλέπουν άμεσα στο κινητό τους τα θέματα, τις λύσεις και τις πρώτες εκτιμήσεις για τη...
Πανελλαδικές - Έκθεση 2026: Πώς 90.000 μαθητές θα δουν πρώτοι στο κινητό θέματα και λύσεις
Νίκη Κεραμέως
Πανελλήνιες 2026 - Ν. Κεραμέως προς μαθητές: «Κανένας βαθμός δεν καθορίζει την αξία σου»
Το μήνυμα της πρώην Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προς τους υποψηφίους των Πανελλαδικών: «Κανένας βαθμός δεν καθορίζει την αξία σου»
Πανελλήνιες 2026 - Ν. Κεραμέως προς μαθητές: «Κανένας βαθμός δεν καθορίζει την αξία σου»