Υλικά:
1 κονσέρβα κομπόστα ανανά (σε φέτες)
1 οικογενειακό γιαούρτι στραγγιστό
1 φακελάκι Garni (σαντιγί Γιώτης)
2-3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή και περισσότερη, ανάλογα με τη γλυκύτητα που προτιμάτε)
Τριμμένο καρύδι
Προαιρετικά: κουφετάκια ή κερασάκια για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε στραγγίζοντας καλά την κομπόστα και κόβοντας τον ανανά σε μικρά κομμάτια, κρατώντας μερικές ροδέλες για το γαρνίρισμα.
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη και τα κομμάτια του ανανά.
Χτυπάμε τη σαντιγί Garni σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την προσθέτουμε στο μείγμα, διπλώνοντάς τη προσεκτικά για να παραμείνει αφράτη και ανάλαφρη. Αποφεύγουμε να ανακατέψουμε έντονα για να μη χαθεί η υφή της.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ ή σε μια πιατέλα, φροντίζοντας να το απλώσουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι για τραγανότητα και επιπλέον γεύση.
Αν θέλουμε να το κάνουμε πιο όμορφο, διακοσμούμε με ροδέλες ανανά, κουφετάκια ή ακόμα και λίγο γλυκό του κουταλιού για χρώμα και γλύκα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες ώστε να κρυώσει καλά και να «δέσουν» οι γεύσεις.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ