Υλικά που θα χρειαστείτε:
Για το μείγμα:
1 κιλό αλεύρι
850 γρ. νερό
100 ml ηλιέλαιο
18 γρ. ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
Για το σιρόπι:
500 γρ. νερό
250 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα:
Μέλι
Τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το νερό και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτετε τη μαγιά, το ηλιέλαιο, την κανέλα, το αλάτι και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.
Αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί σε ζεστό σημείο για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά ώστε να φουσκώσει. Στη συνέχεια, τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να τηγανίσετε.
Βγάζετε το μείγμα από το ψυγείο και με ένα μικρό κουτάλι σχηματίζετε μικρές μπαλίτσες. Τις ρίχνετε προσεκτικά σε κατσαρόλα με ζεστό λάδι, σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Εντωμεταξύ, ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας το νερό και προσθέτοντας το μέλι. Μόλις οι λουκουμάδες είναι έτοιμοι, τους βάζετε σε πιατέλα και τους περιχύνετε με το σιρόπι, προσθέτοντας έξτρα μέλι, κανέλα και τριμμένο καρύδι για πλούσια γεύση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 21/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/05
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ