ντοματινια
Η συνταγή που έγινε viral: Ζυμαρικά με ψητά τοματίνια και φέτα

Η συγκεκριμένη ελληνική συνταγή ξεχωρίζει για την ευελιξία της, καθώς μπορεί να σερβιριστεί με την ίδια επιτυχία ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο. Ιδανικά συνδυάζεται με φρέσκια, τραγανή χωριάτικη μπαγκέτα και ένα ποτήρι δροσερό, λευκό κρασί, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία με έντονο το άρωμα της Μεσογείου.

Υλικά για τη Συνταγή

  • 2 φλιτζάνια τοματίνια, ολόκληρα
  • Ελαιόλαδο για το ταψί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλατοπίπερο κατά βούληση
  • 300 γραμμάρια φέτα, σε κομμάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • Μερικές ελιές μαύρες Καλαμών, εκπυρηνωμένες (προαιρετικά)
  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά της επιλογής σας (φιογκάκια, πένες κτλ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, για τα ζυμαρικά
  • ¼ φλιτζανιού βασιλικό, ψιλοκομμένο, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

2.Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή κεραμικό βάλτε τα τοματίνια, όπως είναι ολόκληρα, αρκετό ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλατοπίπερο και ανακατέψτε τα καλά να ενωθούν. Κάντε ένα άνοιγμα στο κέντρο του ταψιού και τοποθετήστε το κομμάτι της φέτας. Ραντίστε το τυρί με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, πασπαλίστε με τη ρίγανη και το μπούκοβο και σκορπίστε και τις ελιές, αν χρησιμοποιήσετε. Ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα τοματίνια και να ψηθεί η φέτα.

3.Στο μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα, κρατήστε λίγο νεράκι από τον βρασμό, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και αφήστε τα στην άκρη.

4.Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή με μια πρέσα πουρέ, πατήστε τα τοματίνια να λιώσουν και ανακατέψτε ώστε να διαλυθεί η φέτα και να ανακατευτούν όλα μεταξύ τους.

5.Προσθέστε στο ταψί τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατέψτε για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, δοκιμάστε και αρτύστε ανάλογα. Αν το μίγμα είναι πολύ στεγνό, βάλτε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που έχετε κρατήσει.

6.Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και συνοδέψτε με ζυμωτό ψωμί και δροσερό λευκό κρασί.

Πηγή: topontiki.gr/Βάσω Κατσανικάκη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 47.000 υποψήφιους ως 31/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/05

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τυροπιτα
Συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Αν ψάχνετε για μια γρήγορη, νόστιμη και πανεύκολη πίτα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, τότε αυτή η τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι ακριβώς αυτό που...
Συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
makaronia
Κρεμώδη ριγκατόνι με κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια: Ένα πλούσιο και απολαυστικό πιάτο
Ζουμερά κομμάτια κοτόπουλου, γλυκά ντοματίνια, φρέσκο σπανάκι και μια σάλτσα γεμάτη άρωμα και νοστιμιά δένουν ιδανικά με τα ριγκατόνι, σε ένα πιάτο...
Κρεμώδη ριγκατόνι με κοτόπουλο, σπανάκι και ντοματίνια: Ένα πλούσιο και απολαυστικό πιάτο