ντοματινια
Η συνταγή που έγινε viral: Ζυμαρικά με ψητά τοματίνια και φέτα

Η συγκεκριμένη ελληνική συνταγή ξεχωρίζει για την ευελιξία της, καθώς μπορεί να σερβιριστεί με την ίδια επιτυχία ως ορεκτικό, συνοδευτικό ή ακόμα και ως ελαφρύ κυρίως πιάτο. Ιδανικά συνδυάζεται με φρέσκια, τραγανή χωριάτικη μπαγκέτα και ένα ποτήρι δροσερό, λευκό κρασί, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γευστική εμπειρία με έντονο το άρωμα της Μεσογείου.

Υλικά για τη Συνταγή

  • 2 φλιτζάνια τοματίνια, ολόκληρα
  • Ελαιόλαδο για το ταψί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλατοπίπερο κατά βούληση
  • 300 γραμμάρια φέτα, σε κομμάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • Μερικές ελιές μαύρες Καλαμών, εκπυρηνωμένες (προαιρετικά)
  • 500 γραμμάρια ζυμαρικά της επιλογής σας (φιογκάκια, πένες κτλ.)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, για τα ζυμαρικά
  • ¼ φλιτζανιού βασιλικό, ψιλοκομμένο, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1.Αρχικά προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο C στον αέρα.

2.Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή κεραμικό βάλτε τα τοματίνια, όπως είναι ολόκληρα, αρκετό ελαιόλαδο, το σκόρδο, αλατοπίπερο και ανακατέψτε τα καλά να ενωθούν. Κάντε ένα άνοιγμα στο κέντρο του ταψιού και τοποθετήστε το κομμάτι της φέτας. Ραντίστε το τυρί με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, πασπαλίστε με τη ρίγανη και το μπούκοβο και σκορπίστε και τις ελιές, αν χρησιμοποιήσετε. Ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα τοματίνια και να ψηθεί η φέτα.

3.Στο μεταξύ βράστε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίστε τα, κρατήστε λίγο νεράκι από τον βρασμό, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και αφήστε τα στην άκρη.

4.Με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ή με μια πρέσα πουρέ, πατήστε τα τοματίνια να λιώσουν και ανακατέψτε ώστε να διαλυθεί η φέτα και να ανακατευτούν όλα μεταξύ τους.

5.Προσθέστε στο ταψί τα βρασμένα ζυμαρικά, ανακατέψτε για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά, δοκιμάστε και αρτύστε ανάλογα. Αν το μίγμα είναι πολύ στεγνό, βάλτε λίγο από το νερό των ζυμαρικών που έχετε κρατήσει.

6.Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και συνοδέψτε με ζυμωτό ψωμί και δροσερό λευκό κρασί.

Πηγή: topontiki.gr/Βάσω Κατσανικάκη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΤΑΞΗ
Υπουργείο Παιδείας: Ανώτατο όριο μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες ανά τμήμα
Η Υπουργός Παιδείας απαντά σε αναφορά για τη μείωση μαθητών ανά τμήμα, ξεκαθαρίζοντας τα όρια για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και μαθητές με ειδικές ανάγκες
Υπουργείο Παιδείας: Ανώτατο όριο μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες ανά τμήμα
Νέα μέτρα - ταξίδια
Νέα εποχή για τα ταξίδια στην Ευρώπη: Αυστηρότεροι έλεγχοι, αυξημένα κόστη και νέοι κανόνες
Ψηφιακά σύνορα, τουριστικοί φόροι και περιορισμοί στον μαζικό τουρισμό αλλάζουν τον ταξιδιωτικό χάρτη της Ευρώπης
Νέα εποχή για τα ταξίδια στην Ευρώπη: Αυστηρότεροι έλεγχοι, αυξημένα κόστη και νέοι κανόνες
Τζέκου Δροσής
Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη δασκάλα Δροσή Τζέκου, μόλις σε ηλικία 41 ετών!
Η πρόωρη απώλειά της συγκλονίζει. Η μνήμη της θα παραμείνει ζωντανή μέσα από το έργο της, τα παιδιά που στήριξε και τις αξίες που υπηρέτησε με...
Έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη δασκάλα Δροσή Τζέκου, μόλις σε ηλικία 41 ετών!
mavri_tripa
Τι είναι οι ισχυροί κοσμικοί άνεμοι γύρω από τις μαύρες τρύπες – Πώς τους εξηγεί το Αστεροσκοπείο
Νέα έρευνα αποκαλύπτει πως οι υπερμεγέθεις μαύρες τρύπες δεν καταπίνουν μόνο ύλη, αλλά εκτοξεύουν ισχυρούς ανέμους που επηρεάζουν το φως και τη δομή...
Τι είναι οι ισχυροί κοσμικοί άνεμοι γύρω από τις μαύρες τρύπες – Πώς τους εξηγεί το Αστεροσκοπείο