omeleta
Αν ψάχνετε για ένα πιάτο που συνδυάζει ευκολία, θρεπτική αξία και γεύση, τότε αυτή η ομελέτα φούρνου είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 αυγά

1/2 φλιτζάνι γάλα ή κρέμα γάλακτος

1 πιπεριά (κόκκινη ή πράσινη), κομμένη σε μικρούς κύβους

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη ή κομμένη σε μικρούς κύβους

1/4 φλιτζανιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε:

Μανιτάρια

Ντοματίνια

Σπανάκι ή άλλα φυλλώδη λαχανικά

Μπαχαρικά όπως ρίγανη, πάπρικα ή θυμάρι

Εκτέλεση:
1. Ετοιμάζετε τα λαχανικά
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Αν προσθέσετε μανιτάρια ή άλλα λαχανικά, σοτάρετε και αυτά μέχρι να αποβάλουν τα υγρά τους.

2. Ετοιμάζετε το μείγμα των αυγών
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα αυγά μαζί με το γάλα ή την κρέμα, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τα σοταρισμένα λαχανικά, τη φέτα και τον μαϊντανό και ανακατεύετε καλά.

3. Ψήσιμο
Μεταφέρετε το μείγμα σε βουτυρωμένο ή λαδωμένο ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος.
Ψήνετε για 20–25 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα και η ομελέτα να έχει σταθεροποιηθεί.

4. Σερβίρισμα
Αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε σε κομμάτια. Σερβίρεται ζεστή, αλλά τρώγεται ευχάριστα και σε θερμοκρασία δωματίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 19/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα