plevrotous
Θα εντυπωσιάσετε όλους τους καλεσμένους

Τα μανιτάρια αποτελούν εξαιρετική επιλογή για τη διατροφή, ειδικά για όσους ακολουθούν βίγκαν διατροφή. Στην ελληνική κουζίνα, τα καλλιεργούμενα μανιτάρια έχουν αποκτήσει δημοτικότητα, ενώ στα καταστήματα κυκλοφορούν τέσσερα βασικά είδη: αγαρικά, πορτομπέλο, πλευρώτους και λεντινούλα. Τα τελευταία χρόνια, τα ελληνικά πλευρώτους και η λεντινούλα (ή σιτάκε) έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις λόγω της γεύσης τους.

Όσο για το καθάρισμα, παρά τον μύθο ότι τα μανιτάρια δεν πρέπει να πλένονται, ο καλύτερος τρόπος είναι να τα ξεπλένετε με νερό πριν τη χρήση, για να απομακρύνετε χώματα.

Μαγειρικές τεχνικές

Το σοτάρισμα είναι η πιο συνηθισμένη μέθοδος για τα αγαρικά, πορτομπέλο και λεντινούλες. Τα μανιτάρια μαγειρεύονται σε λίγη λιπαρή ουσία μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους, προσθέτοντας τελικά ζωμό ή κρασί για να δημιουργηθεί η σάλτσα. Αν τα μανιτάρια μπαίνουν σε πιάτο με κρέας, προσθέτουμε τα τελευταία 20 λεπτά του μαγειρέματος για να παραμείνουν σφριγηλά.

Συνδυασμοί γεύσεων

Τα αγαρικά συνδυάζονται άψογα με μελωμένο κρεμμύδι, σκόρδο, λευκό κρασί και ζωμό κότας. Για πιο έντονη γεύση, δοκιμάστε να τα ανακατέψετε με λεντινούλα. Επίσης, μια μικρή ποσότητα αποξηραμένων πορτσίνι μπορεί να απογειώσει τη γεύση των αγαρικών.

Πλευρώτους: Το ψητό μανιτάρι

Τα πλευρώτους, λόγω της υφής τους, δεν είναι ιδανικά για σάλτσες και καλύτερα μαγειρεύονται ψητά σε μεγάλα κομμάτια. Ιδανικά στο φούρνο ή τη σχάρα, μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας σε πολλά πιάτα.

Τα μανιτάρια, με τη σωστή προετοιμασία και μαγειρική τεχνική, μπορούν να προσφέρουν μοναδικές γεύσεις και υφές σε κάθε πιάτο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Υπουργείο Παιδείας
Κυρώθηκε ο τελικός πίνακας επιλογής υποψηφίων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής στελεχών εκπαίδευσης στην Κρήτη
Κυρώθηκε ο τελικός πίνακας επιλογής υποψηφίων Διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης
skordo.jpg
Σκόρδο: Ένα φυσικό φάρμακο και superfood
Το σκόρδο ξεχωρίζει ως μια από τις πιο ωφέλιμες τροφές χάρη στην αλλισίνη, μια ένωση πλούσια σε θείο που είναι υπεύθυνη για τα χαρακτηριστικά του...
Σκόρδο: Ένα φυσικό φάρμακο και superfood
ξινόγαλο0
Ο συνδυασμός που ενισχύει ανοσοποιητικό και μεταβολισμό
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Nottingham, ορισμένα συμπληρώματα φαίνεται να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά όταν συνδυάζονται...
Ο συνδυασμός που ενισχύει ανοσοποιητικό και μεταβολισμό
τραχανάς
Τραχανάς: Ένα παραδοσιακό χειμωνιάτικο πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία
Γλυκός ή ξινός, ψιλός ή χοντρός, απλός ή εμπλουτισμένος με επιπλέον υλικά, ο τραχανάς αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες γεύσεις του χειμώνα.
Τραχανάς: Ένα παραδοσιακό χειμωνιάτικο πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία