κιμάς
Μάθετε πώς να αποφεύγετε την ανάπτυξη βακτηρίων κατά την απόψυξη του κρέατος

Όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε κρέας, αλλά το έχουμε ξεχάσει στην κατάψυξη, συχνά το βάζουμε σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες για να το αποψύξουμε γρήγορα. Όμως, αυτή η διαδικασία μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους λόγω της ανάπτυξης βακτηρίων. Ευτυχώς, υπάρχει μια ασφαλής και εύκολη μέθοδος για να το ξεπαγώσετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την υγιεινή του φαγητού σας.

Η διαδικασία αυτή, η οποία έχει εγκριθεί από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), απαιτεί μόνο μερικά απλά βήματα. Πρώτα, το κρέας πρέπει να είναι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και να τοποθετηθεί σε σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς.

Αρχικά, ζεστάνετε νερό στους 60°C, δηλαδή μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Το νερό δεν πρέπει να είναι βραστό – η θερμοκρασία αυτή είναι το κλειδί. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Τοποθετήστε το κρέας μέσα στις σακούλες και κλείστε τις καλά. Βυθίστε τις σακούλες στο ζεστό νερό για περίπου 10-12 λεπτά, ανάλογα με το είδος του κρέατος. Μην αφήσετε το κρέας στο νερό για περισσότερα από 45 λεπτά, ώστε να μην δημιουργηθούν συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για μικρότερα κομμάτια κρέατος, όπως το κοτόπουλο, το οποίο θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 λεπτά. Η απόψυξη είναι γρήγορη, ασφαλής και χωρίς τον κίνδυνο να ξεκινήσει το μαγείρεμα ή να αναπτυχθούν μικρόβια. Ωστόσο, αποφύγετε να την εφαρμόσετε για ολόκληρο κοτόπουλο ή μεγάλα κομμάτια κρέατος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

diakstiria
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Διορισμοί σε 50 πόλεις και χωρίς πτυχίο!
Σε λίγες ημέρες βγαίνει η προκήρυξη για μόνιμες θέσεις δικαστικών γραμματέων σε 50 πόλεις - Συμμετέχουν και οι απόφοιτοι λυκείου στον Διαγωνισμό που...
Μόνιμοι στα Δικαστήρια: Διορισμοί σε 50 πόλεις και χωρίς πτυχίο!
ξυλοδαρμος
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
Συναγερμός στις Αρχές μετά την καταγγελία της 46χρονης γυναίκας για ενδοοικογενειακή βία
Σοκ στο Κερατσίνι: Συνελήφθη άνδρας για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του – Η περιγραφή της 46χρονης σοκάρει
σχολικό
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου
Γονείς καταγγέλλουν αντιπαιδαγωγική στάση οδηγού και συνοδού – Ανεπαρκής η αντίδραση της διεύθυνσης
«Μην τραγουδάς, μην μιλάς, μην κουνιέσαι»: Καταγγελίες για αυταρχική συμπεριφορά σε σχολικό λεωφορείο ιδιωτικού σχολείου