κιμάς
Μάθετε πώς να αποφεύγετε την ανάπτυξη βακτηρίων κατά την απόψυξη του κρέατος

Όταν θέλουμε να μαγειρέψουμε κρέας, αλλά το έχουμε ξεχάσει στην κατάψυξη, συχνά το βάζουμε σε εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες για να το αποψύξουμε γρήγορα. Όμως, αυτή η διαδικασία μπορεί να δημιουργήσει κινδύνους λόγω της ανάπτυξης βακτηρίων. Ευτυχώς, υπάρχει μια ασφαλής και εύκολη μέθοδος για να το ξεπαγώσετε χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο την υγιεινή του φαγητού σας.

Η διαδικασία αυτή, η οποία έχει εγκριθεί από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), απαιτεί μόνο μερικά απλά βήματα. Πρώτα, το κρέας πρέπει να είναι κομμένο σε μικρότερα κομμάτια και να τοποθετηθεί σε σακούλες που κλείνουν αεροστεγώς.

Αρχικά, ζεστάνετε νερό στους 60°C, δηλαδή μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται φυσαλίδες στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Το νερό δεν πρέπει να είναι βραστό – η θερμοκρασία αυτή είναι το κλειδί. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Τοποθετήστε το κρέας μέσα στις σακούλες και κλείστε τις καλά. Βυθίστε τις σακούλες στο ζεστό νερό για περίπου 10-12 λεπτά, ανάλογα με το είδος του κρέατος. Μην αφήσετε το κρέας στο νερό για περισσότερα από 45 λεπτά, ώστε να μην δημιουργηθούν συνθήκες για την ανάπτυξη βακτηρίων.

Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για μικρότερα κομμάτια κρέατος, όπως το κοτόπουλο, το οποίο θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 λεπτά. Η απόψυξη είναι γρήγορη, ασφαλής και χωρίς τον κίνδυνο να ξεκινήσει το μαγείρεμα ή να αναπτυχθούν μικρόβια. Ωστόσο, αποφύγετε να την εφαρμόσετε για ολόκληρο κοτόπουλο ή μεγάλα κομμάτια κρέατος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φέτα: Η έξυπνη τεχνική που τη διατηρεί φρέσκια και νόστιμη για έναν μήνα

1750 νέοι εκπαιδευτικοί ξεκινούν έως 30/7 Ειδική Αγωγή, Σχολ. Ψυχολογία, Παιδαγωγική και Ηγεσία

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μερόπη_τζούφη4
Τζούφη για νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ: «Φρούρια και ιδιωτικά ψευδοπανεπιστήμια χωρίς κριτήρια»
Τζούφη για νέο νομοσχέδιο για ΑΕΙ: «Καταστρέφει το δημόσιο πανεπιστήμιο, θεσπίζει πειθαρχικά φακέλους»
Τζούφη για νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ: «Φρούρια και ιδιωτικά ψευδοπανεπιστήμια χωρίς κριτήρια»
Λαχανικά
Από τη ντομάτα στην πατάτα: Η απρόσμενη διασταύρωση που άλλαξε την ιστορία
Η «συνάντηση» ντομάτας και άγριων φυτών γέννησε την πατάτα: Νέα μελέτη αποκαλύπτει εξελικτική διασταύρωση εκατομμυρίων ετών
Από τη ντομάτα στην πατάτα: Η απρόσμενη διασταύρωση που άλλαξε την ιστορία