Αβοκάντο
Με αυτό το απλό κόλπο θα ωριμάσουν πιο γρήγορα τα αβοκάντο σας

To αβοκάντο είναι ένα φρούτο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές. Ενα πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι συνήθως φτάνει στο μανάβικο όχι έτοιμο για κατανάλωση, αφού χρειάζεται επιπλέον ωρίμανση αφού θα κοπεί. 

Ένα από τα σημάδια που σου «δείχνουν» ότι το αβοκάντο είναι έτοιμο να κοσμήσει εκείνο το avocado toast που λιγουρεύεσαι, είναι η υφή του. Αν δηλάδη το πιάσεις ελαφρά και είναι μαλακό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αν είναι ακόμα σκληρό σημαίνει πως θέλει περισσότερο χρόνο.  Αν... βιάζεστε και θέλετε να μειώσετε στο μισό το χρόνο που απαιτεί για να ωριμάσει, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτό το απλό κόλπο που σας προσφέρουμε σήμερα.  Χρειάζεστε απλώς μια χαρτοσακούλα και μια μπανάνα, μια ντομάτα ή ένα μήλο. 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το αβοκάντο σε χαρτοσακούλα μαζί με μία μπανάνα, μια ντομάτα ή ένα μήλο. Τα αποθηκεύετε μαζί εκτός ψυγείου σε ζεστό περιβάλλον αλλά όχι σε μέρος που να το βλέπει απευθείας ο ήλιος (ιδανικά σε μέρος με θερμοκρασία δωματίου). Κλείστε καλά τη σακούλα ώστε να εγκλωβίσετε μέσα τον αέρα. Τα φρούτα αυτά απελευθερώνουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθυλένιο και επιταχύνει την ωρίμανση του αβοκάντο. Φροντίζετε να τσεκάρετε κάθε μέρα αν είναι έτοιμο. Αλλά μην το βάζετε στο ψυγείο πριν είναι έτοιμο, θα αργήσει να ωριμάσει. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κοτόπουλο
Κατανάλωση κοτόπουλου και καρκίνος: Τι δείχνει νέα ιταλική μελέτη
Μια νέα επιστημονική μελέτη από την Ιταλία φέρνει στο προσκήνιο πιθανές επιπτώσεις της υπερβολικής κατανάλωσης κοτόπουλου στην υγεία, εστιάζοντας...
Κατανάλωση κοτόπουλου και καρκίνος: Τι δείχνει νέα ιταλική μελέτη
kreas
Γιατί τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου;
Τα δεδομένα δείχνουν ότι η διατροφή που περιλαμβάνει υψηλό ποσοστό τέτοιων προϊόντων επηρεάζει άμεσα τη μακροχρόνια υγεία και τη διάρκεια ζωής.
Γιατί τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου;
askisi
Πόνος κατά την άσκηση: Το προειδοποιητικό σημάδι που μπορεί να φανερώνει σοβαρή απόφραξη αρτηριών
Η απόφραξη των αρτηριών, ένα πρόβλημα που συχνά εξελίσσεται αθόρυβα για χρόνια, μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία για σοβαρές καρδιαγγειακές...
Πόνος κατά την άσκηση: Το προειδοποιητικό σημάδι που μπορεί να φανερώνει σοβαρή απόφραξη αρτηριών
ΜΑΘΗΤΕΣ
Πέντε δεξιότητες που πρέπει να καλλιεργήσουν οι μαθητές για να ανταποκριθούν στο μέλλον
Τα τελευταία χρόνια, και κυρίως μετά την ευρεία διάδοση των έξυπνων συσκευών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, παρατηρείται μια ανησυχητική...
Πέντε δεξιότητες που πρέπει να καλλιεργήσουν οι μαθητές για να ανταποκριθούν στο μέλλον