To αβοκάντο είναι ένα φρούτο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές. Ενα πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι συνήθως φτάνει στο μανάβικο όχι έτοιμο για κατανάλωση, αφού χρειάζεται επιπλέον ωρίμανση αφού θα κοπεί.
Ένα από τα σημάδια που σου «δείχνουν» ότι το αβοκάντο είναι έτοιμο να κοσμήσει εκείνο το avocado toast που λιγουρεύεσαι, είναι η υφή του. Αν δηλάδη το πιάσεις ελαφρά και είναι μαλακό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αν είναι ακόμα σκληρό σημαίνει πως θέλει περισσότερο χρόνο. Αν... βιάζεστε και θέλετε να μειώσετε στο μισό το χρόνο που απαιτεί για να ωριμάσει, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτό το απλό κόλπο που σας προσφέρουμε σήμερα. Χρειάζεστε απλώς μια χαρτοσακούλα και μια μπανάνα, μια ντομάτα ή ένα μήλο.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε το αβοκάντο σε χαρτοσακούλα μαζί με μία μπανάνα, μια ντομάτα ή ένα μήλο. Τα αποθηκεύετε μαζί εκτός ψυγείου σε ζεστό περιβάλλον αλλά όχι σε μέρος που να το βλέπει απευθείας ο ήλιος (ιδανικά σε μέρος με θερμοκρασία δωματίου). Κλείστε καλά τη σακούλα ώστε να εγκλωβίσετε μέσα τον αέρα. Τα φρούτα αυτά απελευθερώνουν ένα αέριο που ονομάζεται αιθυλένιο και επιταχύνει την ωρίμανση του αβοκάντο. Φροντίζετε να τσεκάρετε κάθε μέρα αν είναι έτοιμο. Αλλά μην το βάζετε στο ψυγείο πριν είναι έτοιμο, θα αργήσει να ωριμάσει.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Η ύλη για 70.000 υποψήφιους ως 14/5 με τις λύσεις
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ