Δόμνα Μιχαηλίδου
«Στο τέλος του μήνα, οι συνταξιούχοι θα δουν τις προς τα πάνω αναθεωρημένες συντάξεις τους στον τραπεζικό τους λογαριασμό»

«Μέχρι το τέλος Μαρτίου αρκετοί συνταξιούχοι θα δουν στον λογαριασμό τους περισσότερα αναδρομικά», σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (13.3.2024) στα Παραπολιτικά Fm, η Υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου επισήμανε πως «αυτό συμβαίνει γιατί συνταξιούχοι όπως αυτοί του ΗΣΑΠ, της Ολυμπιακής, νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου αλλά και τραπεζών δεν είχαν δει τον επαναϋπολογισμό των συντάξεών τους, τόσο από το νόμο Κατρούγκαλου όσο και από το νόμο Βρούτση.

Στο τέλος του μήνα, όπως μεταδίδει το imerisia.gr, οι συνταξιούχοι θα δουν τις προς τα πάνω αναθεωρημένες συντάξεις τους στον τραπεζικό τους λογαριασμό», κατέληξε η υπουργός. 

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού

«Προχωράμε στην τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού. Ήδη από το 2019 ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί 20%  Αυτό που μπορούμε να πούμε σίγουρα είναι ότι ο κατώτατος μισθός θα έχει το 8 μπροστά. Οι Κοινωνικοί Εταίροι έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, τις επεξεργαζόμαστε ώστε να καταθέσουμε την πρόταση στο Υπουργικό Συμβούλιο της Κυβέρνησής μας» δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Για το ξεπάγωμα των τριετιών

«Από 1 Ιανουαρίου 2024, «ξεπάγωσαν» οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, που ήταν σε αναστολή από το 2012. Η απόφαση για την επαναφορά των τριετιών, είναι πάρα πολύ σημαντική για την στήριξη της αγοράς εργασίας ώστε να ξέρουν οι μισθωτοί ότι τελείωσε η δύσκολη περίοδος λιτότητας και μνημονίων  και η επαναφορά στην κανονικότητα προβλέπει στην αύξηση του μισθού τους κατά 10% στο τέλος της τριετίας. Διευκρινίζω ότι η αύξηση είναι υποχρεωτική. Για να το διασφαλίσουμε αυτό, τη μία πλευρά  έχουμε τους δικούς μας εντατικούς ελέγχους από την Ανεξάρτητη Αρχή Επιθεώρησης εργασίας. από την άλλη, έχουμε την ΕΡΓΑΝΗ, μέσω του συστήματος ο κάθε εργαζόμενος  μπορεί να ενημερώνεται πώς εφαρμόζεται το μέτρο αυτό» κατέληξε η υπουργός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Φυσικός Βαρβακείου για το θέμα της Φυσικής των Πανελληνίων: Eάν ο Π. Πολάκης δεν ανακαλέσει θα κινηθώ νομικά

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 5 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 13/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vaseis20150905.jpg
Πανελλαδικές 2024: Πτώση βάσεων από Φυσική, Ιστορία - Ανάλυση για όλα τα πεδία
Με βάση τον υψηλό πήχη δυσκολίας των φετινών θεμάτων, εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι δύσκολα οι περιζήτητες σχολές θα διατηρήσουν τις βάσεις τους και...
Πανελλαδικές 2024: Πτώση βάσεων από Φυσική, Ιστορία - Ανάλυση για όλα τα πεδία