Μιχαηλίδου Βουλήα
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME NEWS
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε πως όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ανεξάρτητα αν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει τα χρέη τους.

«Όλοι οι Έλληνες θα έχουν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στα δημόσια νοσοκομεία και θα μπορεί να γίνεται εκτέλεση των συνταγών στα ιδιωτικά φαρμακεία», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Τι θα ισχύει

«Όμως, μετά την πανδημία του κορονοϊού, επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Συνεπώς, οι πολίτες που δεν έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους ή που δεν πληρώνουν τελείως τα χρέη τους, δεν θα έχουν την κάλυψη σε ιδιώτες γιατρούς» υπογράμμισε η κα Μιχαηλίδου, στην ΕΡΤ, ωστόσο, διευκρίνισε ότι για τους ανασφάλιστους πολίτες με αναπηρία και τα παιδιά ανασφάλιστων το κράτος θα καλύπτει τις ιδιωτικές παροχές, για να μπορούν να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς για τη συνταγογράφηση.

Για την αύξηση των γιατρών των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι υπερδιπλασιάζονται οι γιατροί των ΚΕΠΑ για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους. Δηλαδή, από 500, που είναι σήμερα, θα γίνουν 1.200, ενώ αυξάνονται και οι ειδικότητες.

Κατώτατος μισθός και αμοιβές γιατρών των ΚΕΠΑ

«Επίσης, με σκοπό τη γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία, αυξάνουμε κατά 50% την αμοιβή των γιατρών των ΚΕΠΑ, ώστε να καταφέρουμε να αυξήσουμε τη συμμετοχή τους» προσέθεσε η κα Μιχαηλίδου.

Σε ερώτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, η υπουργός Εργασίας απάντησε ότι η συζήτηση μεταξύ των κοινωνικών εταίρων έχει ξεκινήσει, ώστε την 1η Απριλίου 2024 να έχουμε τον νέο κατώτατο μισθό.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ευριπίδης Στυλιανίδης
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης νέος Κοσμήτορας της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
O πρώην υπουργός Παιδείας και νυν Βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης εξελέγη ομόφωνα Κοσμήτορας
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης νέος Κοσμήτορας της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
ΑΠΘ
ΑΠΘ και INSP: Ελληνογαλλική συνεργασία για την έρευνα και την εκπαίδευση
Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και ο διάδοχος της ιστορικής ENA ενώνουν δυνάμεις με στόχο την ανάπτυξη κοινών ακαδημαϊκών, ερευνητικών και...
ΑΠΘ και INSP: Ελληνογαλλική συνεργασία για την έρευνα και την εκπαίδευση
Ντόναλντ Τραμπ
Τραμπ: «Το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό Apache στο Στενό του Ορμούζ – Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν»
Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή μετά τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου για κατάρριψη στρατιωτικού ελικοπτέρου – Σώοι οι δύο πιλότοι
Τραμπ: «Το Ιράν κατέρριψε αμερικανικό Apache στο Στενό του Ορμούζ – Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν»