Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Εξωχώρα, στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου.
Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 18 πυροσβέστες, ενώ έφυγε άδειο το καράβι που εκτελεί το δρομολόγιο Ζακύνθου – Κυλλήνης, ώστε να μεταφέρει 6 πυροσβεστικά οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα προκειμένου να συμβάλουν στις προσπάθειες τον τοπικών δυνάμεων.
Οι άνεμοι στην περιοχή φθάνουν τα 8 μποφόρ με τη φωτιά πλέον να κατευθύνεται προς το χωριό Μαριές και να καίει ένα καταπράσινο δάσος της περιοχής.
Προβληματισμός υπάρχει καθώς η συγκεκριμένη περιοχή έχει καεί πολλές φορές και στο παρελθόν. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο imerazante η προϊσταμένη του τμήματος πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου, Μαρία Μουζάκη: «Τέτοιες ώρες και όταν υπάρχουν ανάλογες καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους έχουμε δει να ξεκινούν πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή. Να θυμίσουμε ότι το 2023 και το 2019 στην συγκεκριμένη περιοχή χρειάστηκε να εκκενωθούν τα χωριά».
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις
Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom