astynomikos
INTIME/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Ποινή επιβλήθηκε σε αστυνομικό που είχε χτυπήσει εργαζόμενο στην «Κιβωτό του Κόσμου» το 2020 στην Χίο

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χίου επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή τιμώρησε αστυνομικό των ΜΑΤ ως υπαίτιο τραυματισμού πολίτη σε μία από τις δεκάδες αναίτιες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι διμοιρίες εναντίον κατοίκων στην επιδρομή τους στο νησί τον Φεβρουάριο του 2020, προκειμένου τότε να επιβληθεί διά της βίας η κατασκευή δομής προσφύγων στο Αίπος.

Η υπόθεση

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, που είναι και η μοναδική που έφτασε μέχρι τώρα σε αίθουσα του δικαστηρίου παρά το πλήθος μηνύσεων που έχουν υποβληθεί εναντίον των αστυνομικών για άλλες παρόμοιες επιθέσεις, κατηγορούμενος ήταν ο Α.Χ., ομαδάρχης διμοιρίας που έφτασε από τις πρώτες στο Αίπος και συγκεκριμένα στον Αγιο Μακάριο. Εκεί όπου ήδη είχαν συγκεντρωθεί Χιώτες προκειμένου να μεταβούν στο σημείο που ήταν προγραμματισμένη η κατασκευή της δομής. Εκεί, πηγαίνοντας προς τη δουλειά του, ήταν και ο εργαζόμενος στην «Κιβωτό του Κόσμου», Παναγιώτης Τσολάκης, ο οποίος εγκλωβίστηκε από τις συγκρούσεις που ήδη είχαν ξεκινήσει. Τότε και χωρίς κανέναν προφανή λόγο ο συγκεκριμένος αστυνομικός με τη συνδρομή δύο-τριών ακόμα συνέλαβαν τον κ. Τσολάκη και άρχισαν να τον χτυπούν χωρίς έλεος.

Από τα χτυπήματα το θύμα της βάρβαρης επίθεσης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε κάταγμα του οστού της μύτης και πλήθος άλλες κακώσεις.

Όπως μάλιστα περιέγραψαν οι μάρτυρες της επίθεσης, ο αστυνομικός κρατούσε το θύμα με κεφαλοκλείδωμα και τον πατούσε, αγνοώντας ακόμα και τις φωνές του κ. Τσολάκη που έλεγε «δεν μπορώ να αναπνεύσω». Γεγονότα που επιβεβαίωσαν ως μάρτυρες ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, τότε βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χίου, ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουρνιάς και ο επικεφαλής της ΛΑΣ Χίου, Μάρκος Σκούφαλος, οι οποίοι στο σύνολό τους είτε υβρίστηκαν είτε ακόμη και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με δημοσίευμα της efsyn.gr.

Οι ισχυρισμοί του αστυνομικού

Από την πλευρά του ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι ο κ. Τσολάκης τούς εξύβρισε και ότι άσκησε νόμιμη βία για να τον ακινητοποιήσει, χωρίς να τον χτυπήσει. Ο δε συνήγορος υπεράσπισής του υποστήριξε ότι για τη σπασμένη μύτη ευθύνεται… η άσφαλτος, φέρνοντας δε ως παράδειγμα την «υπόθεση της ζαρντινιέρας» στη Θεσσαλονίκη.

Ισχυρισμοί που δεν έγιναν δεκτοί με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να καταδικαστεί για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα