Thumbnail
Ανθρωποκτονία με δόλο καταγγέλλει η οικογένεια του ανήλικου – Τι ζητάει η Διεθνής Αμνηστία

Η οικογένεια του 17χρονου που δολοφονήθηκε από αστυνομικά πυρά το Σάββατο (11/11) στην Βοιωτία καταγγέλλει ανθρωποκτονία με δόλο.

Ο αστυνομικός της ΟΠΚΕ, πήρε σήμερα προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη (16/11). Συγγενείς και φίλοι του θύματος τον αποδοκίμασαν έντονα έξω από τα δικαστήρια Θήβας. Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί ο δράστης, τονίζοντας ότι ανθρωποκτονίες Ρομά από αστυνομικούς έχουν γίνει και θα ξαναγίνουν, γιατί δεν αλλάζει κάτι.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Μπαρκαγιάννης, ανέφερε ότι εξ όσων γνωρίζει ο ανήλικος δέχτηκε πυροβολισμό στο πίσω μέρος του κεφαλιού κι ότι αναμένει τι θα δείξει η ιατροδικαστική, η βαλλιστική και τα αποτυπώματα.

Μάλιστα, κατήγγειλε πως ο αστυνομικός τον πήγε στο νοσοκομείο, χωρίς να καλέσει ασθενοφόρο, αλλά και πως ενώ το παιδί είχε καταλήξει έλεγαν επί τρεις ώρες στη μητέρα και στους θείους τους πως βρίσκεται στο χειρουργείο.

«Σύμφωνα με τα όσα μου ανέφερε ο αδερφός του, τον πήρε ο αστυνομικός και τον πήγε στο νοσοκομείο. Το ιδιαίτερο που μου προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι πρώτον, γιατί δεν φωνάζει το ασθενοφόρο. Δεύτερο, γιατί λες στους γονείς επί τρεις ώρες ότι το παιδί κάνει χειρουργείο ενώ το παιδί χάθηκε κατευθείαν με τη σφαίρα; Γιατί τρεις ώρες υπήρχε ένα κενό;» διερωτήθηκε.

«Υπάρχει ένας γείτονας που τα είδε όλα και δήλωσε ότι το παιδί είχε κατέβει ο μισός και δεν έφερε καμία αντίσταση στον αστυνομικό. Δεν πήγε να αρπάξει κανένα όπλο» τόνισε o θείος του. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι δεν έγινε καμία κλήση στο ΕΚΑΒ μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του νεαρού. «Όσοι δηλώνουν ότι κάλεσαν το ΕΚΑΒ είναι όλα ψέματα» υπογράμμισε ο θείος του άτυχου 17χρονου.

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε σήμερα «επειγόντως άμεση, ενδελεχή, διαφανή και αποτελεσματική έρευνα και για το τελευταίο περιστατικό, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης του πιθανού κινήτρου διακρίσεων».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

giatros-nosokomeio-covid.jpg
ΑΣΕΠ 7Κ/2022: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 2.253 θέσεις στo υπ. Υγείας
Οι οριστικοί πίνακες της Προκήρυξης 7Κ/2022 σε φορείς του Υπουργείου Υγείας και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου...
ΑΣΕΠ 7Κ/2022: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα για 2.253 θέσεις στo υπ. Υγείας