Κινητοποιήσεις
Menelaos Myrillas / SOOC
«Σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής προσπαθήσαμε να βάλουμε αυτή τη λογική. Με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε να κινούμαστε!», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί

Ηχηρό «όχι» στο παζάρεμα των διώξεων λέει η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής, τονίζοντας πως θα συνεχίσουν τις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις.

«Οι αόριστες υποσχέσεις της Υφυπουργού στη συνάντηση με το ΔΣ της ΕΛΜΕ (περί «αχρείαστων(!) διώξεων» και εκτόνωση του κλίματος), δεν δείχνουν καμία δέσμευση ότι θα παρθούν πίσω και στόχο έχουν μόνο την ΕΚΤΟΝΩΣΗ του κλίματος, το πάγωμα και την απομαζικοποίηση των κινητοποιήσεων, σε μια κρίσιμη φάση», αναφέρουν χαρακτηριστικά. 

Συμπληρώνουν πως «Οι διώξεις είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που βιώνει ο λαός μας, της τρομοκρατίας, του χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης, της απαγόρευσης και ποινικοποίησης της απεργίας».

Αναλυτικά

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ - ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ!

Πριν τοποθετηθούμε επί των εξελίξεων στο ζήτημα των διώξεων, υπενθυμίσουμε το εξής: οι διώξεις αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής της κυβέρνησης και του συστήματος για να τρομοκρατήσει, να εκφοβίσει, να επιβάλει ένα αυταρχικό πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων, με στόχο να υλοποιηθεί η αντιεκπαιδευτική και αντιπαιδαγωγική πολιτική τους.  Δεν αποτελούν καπρίτσιο του ενός ή του άλλου Διευθυντή Εκπαίδευσης. Αυτό δεν αναιρεί φυσικά ότι ο ΔΔΕ Πειραιά λειτουργεί ως «λοχαγός», με περίσσια αυταρχική αντίληψη και συμπεριφορά. Οι διώξεις είναι κομμάτι της συνολικής επίθεσης που βιώνει ο λαός μας, της τρομοκρατίας, του χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης, της απαγόρευσης και ποινικοποίησης της απεργίας. Εξάλλου το δόγμα «νόμος και τάξη» είναι συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους και αφορά όλη την κοινωνία και τους αγωνιζόμενους κλάδους εργαζομένων. Παράνομες απεργίες και καταστολή συνοδεύουν την κοινωνική βαρβαρότητα που επιδιώκουν να επιβάλουν.

Έτσι το βλέπουμε εμείς και για αυτό όλο το προηγούμενο διάστημα επιδιώκουμε να απαντηθεί με άνοιγμα στον κόσμο, με μαζικές κινητοποιήσεις, με πολιτικοποίηση του ζητήματος, με σύνδεσή του με το κλίμα τρομοκρατίας.

Σε όλες τις κινητοποιήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής προσπαθήσαμε να βάλουμε αυτή τη λογική. Με αυτή τη λογική θα συνεχίσουμε να κινούμαστε!

Οι αόριστες υποσχέσεις της Υφυπουργού στη συνάντηση με το ΔΣ της ΕΛΜΕ (περί «αχρείαστων(!) διώξεων» και εκτόνωση του κλίματος), δεν δείχνουν καμία δέσμευση ότι θα παρθούν πίσω και στόχο έχουν μόνο την ΕΚΤΟΝΩΣΗ του κλίματος, το πάγωμα και την απομαζικοποίηση των κινητοποιήσεων, σε μια κρίσιμη φάση. Στην ίδια λογική κινείται και η δήλωση του ΔΔΕ ότι «θα βάλει πάγο» στις διώξεις που αφορούν τη δημόσια έκφραση απόψεων (2 του ΝΧ και 1 του ΓΚ). Την ίδια στιγμή που για τις υπόλοιπες δηλώνει ότι θα συνεχίσει μέχρι τέλους, ενώ έχει πάρει σβάρνα τα σχολεία και τρομοκρατεί συναδέλφους και μαθητές! Αυτές οι κινήσεις δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά έναν ελιγμό. Άλλωστε η εμπειρία του προηγούμενου διαστήματος έχει δείξει ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να αποκλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στις διώξεις, γιατί ο αντίπαλος βρίσκει το έδαφος και εντείνει την επίθεσή του. Θυμίζουμε: αρχικά οι διώξεις των συναδέλφων για απεργία - αποχή, μετά των μελών του ΔΣ, αργότερα μελών της ΕΛΜΕ για τις κινητοποιήσεις ενάντια στις εξετάσεις PISA, για συμμετοχή σε συλλαλητήριο για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και για την άσκηση κριτική στην εξουσία. Να θυμίσουμε επίσης ανακοίνωση της ΕΑΑ παραπάνω από ένα χρόνο πριν για το κλίμα αυταρχισμού που επιχειρούσε να επιβληθεί και την άποψη της πλειοψηφίας του ΔΣ που έλεγε ότι δεν κάνουμε προσωπικές αναφορές και ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα.

ΤΙΠΟΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ! Για αυτό ως ΕΑΑ προτείναμε στο ΔΣ της ΕΛΜΕ εδώ και καιρό το να αποτελέσουν οι διώξεις (όχι μόνο του Πειραιά, αλλά όλες) κεντρικό ζήτημα για τα σωματεία, με σταθμό πανελλαδική μέρα κινητοποιήσεων. Αυτή τη λογική προτείναμε και στο τελευταίο ΔΣ της ΕΛΜΕ (παναττική κινητοποίηση στις 12/10 και πανελλαδική στις 24/10) για να συνεχίσουν και να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις. Αυτή η συγκεκριμένη πρόταση ψηφίστηκε μόνο από την ΕΑΑ!

Αυτή τη λογική απέρριψε από κοινού η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ (ΑΣΕ-ΣΥΝΕΚ).Γιατί η δική τους λογική, αυτή που στην πραγματικότητα έχουν, είναι της εκτόνωσης και της συνεννόησης με τον αντίπαλο. Για αυτό βάφτισαν «νίκη» τη «δέσμευση» του Προϊστάμενου για συνάντηση με το ΔΣ κάθε 20 μέρες (λες και είμαστε τίποτα συνεργάτες), την ίδια στιγμή που ο ίδιος είχε στείλει τα νέα παραπεμπτικά των διώξεων και συνεχώς προσπαθεί να επιβάλει κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού στα σχολεία. Δίνοντας του άλλοθι συνεργασίας για την πολιτική του αυταρχισμού που ασκεί. Για αυτό βαφτίζουν πάλι νίκη τα κούφια λόγια, θέλοντας να συμβάλουν στην εκτόνωση του κλίματος.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, σας καλούμε σε ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ για το ζήτημα των διώξεων. Να μην υπάρξει καμία επανάπαυση απέναντι στους ελιγμούς! Να πιέσουμε και να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις! Να απαιτήσουμε να παρθούν ΟΛΕΣ οι διώξεις πίσω!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ - ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ 24/10 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μάθε τι σημαίνει το όνομά σου στα αρχαία ελληνικά

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα