Thumbnail
Συλλήψεις μετά από επεισόδιο σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας -Τραυματίστηκε φύλακας

Δύο άνδρες, ηλικίας 24 και 34 ετών, συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από επεισόδιο σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας.

Οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες, κατά περίπτωση, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απείθειας, απλής σωματικής βλάβης, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο άνδρες, με υπηκοότητα από την Αλβανία, ενώ βρίσκονταν σε εμπορικό κέντρο της Αθήνας, έγιναν αντιληπτοί από ομοεθνή τους με τον οποίο είχαν διαφορές. Ο τελευταίος τους είπε ότι θα καλέσει στην Αστυνομία και τότε οι δύο κατηγορούμενοι, προκειμένου να τον αποτρέψουν, του είπαν ότι οπλοφορούν, ενώ αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή.

Κατά τη διαφυγή τους όμως από το εμπορικό κέντρο, έσπασαν μια τζαμαρία με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του φύλακα, ο οποίος προσπάθησε να τους σταματήσει.

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή, αντιλήφθηκαν τους δύο αλλοδαπούς και τους φώναξαν να σταματήσουν για έλεγχο, χωρίς όμως εκείνοι να υπακούσουν. Ο 24χρονος ακινητοποιήθηκε σε κοντινή απόσταση, ενώ ο 34χρονος επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο και ακολούθησε καταδίωξη. Τελικά, το όχημά του έπεσε πάνω σε σταθμευμένα οχήματα στη λεωφόρο Κηφισού και ακινητοποιήθηκε, ενώ αμέσως μετά αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης τον συνέλαβαν.

Σε αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, εντοπίστηκαν στην κατοχή των δύο Αλβανών και κατασχέθηκαν: Δύο πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων, το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ, χαρτονομίσματα ξένων χωρών και αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε ποσότητα ινδικής κάνναβης. Παράλληλα, στο αυτοκίνητό τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μια γεμιστήρα πιστολιού χωρίς φυσίγγια. 

Από την προανακριτική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 34χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία, καθώς και δύο καταδικαστικές αποφάσεις, συνολικής ποινής φυλάκισης 3 ετών, για κατοχή όπλου από κρατούμενο σε φυλακή, καθώς και για κλοπή.

Τέλος, σε βάρος του 24χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ληστεία κατά συναυτουργία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

5+1 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα μας όταν τρώμε μια μπανάνα κάθε μέρα
Είναι καλή ιδέα να τρώμε μπανάνα κάθε μέρα; Τι απαντούν οι ειδικοί
Πρόκειται για ένα φρούτο που συνδυάζει γεύση, ευκολία και σημαντική διατροφική αξία, γι’ αυτό και αποτελεί συχνά μια γρήγορη λύση για σνακ, είτε στο...
Είναι καλή ιδέα να τρώμε μπανάνα κάθε μέρα; Τι απαντούν οι ειδικοί
πινακας
Η συγκλονιστική ιστορία αγάπης πίσω από έναν πίνακα του 1864
Ένα έργο ζωγραφικής του 19ου αιώνα συνεχίζει να προκαλεί έντονα συναισθήματα στους επισκέπτες μουσείων, συγκινώντας βαθιά όσους το παρατηρούν.
Η συγκλονιστική ιστορία αγάπης πίσω από έναν πίνακα του 1864
Γιάννης Τσαγκαράκης
Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα στον γκαλερίστα άσκησε ο εισαγγελέας
Εφόδους σε Κολωνάκι, Γλυφάδα και Ελληνικό – Εκατοντάδες έργα, αρχαιότητες και μετρητά στο μικροσκόπιο των Αρχών
Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα στον γκαλερίστα άσκησε ο εισαγγελέας