Γιατρός
Από την έρευνα προκύπτει ότι, συνολικά, ο φυσιοθεραπευτής είχε καταφέρει να εξαπατήσει 15 άτομα

Πάνω από δέκα ολόκληρα χρόνια ψευτογιατρός εξαπατούσε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα πέντε άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Η δράση του φυσικοθεραπευτή που παρίστανε τον νευρολόγο ήταν πλούσια, ενώ για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος. Η έρευνα ξεκίνησε υπό άκρα μυστικότητα μετά από καταγγελία που έκανε συγγενής θύματος, η υγεία του οποίου επιδεινώθηκε και κατέληξε μετά από μερικούς μήνες.

Ο ψευτογιατρος εκτιμάται ότι αποκόμισε πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, καθώς μόνο για μια ένεση φέρεται να λάμβανε ακόμα και 20.000 ευρώ από τα θύματά του, ενώ έβγαλα πόσα αποκόμιζε και από τα φιαλίδια για τις «θεραπείες βλαστοκυττάρων» που υποσχόταν στους ασθενείς.

Τα δείγματα φιαλιδίων που φέρεται να χορηγούσε σε ασθενείς, στάλθηκαν για εργαστηριακή ανάλυση και διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν απολύτως καμία φαρμακευτική ιδιότητα.

Την ίδια στιγμή καταγγέλλουσα περιγράφει στον ΣΚΑΙ πώς αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά με τον «γιατρό», που είχε αναλάβει το παιδί της. Το παιδί δεν είχε καμία βελτίωση, αντιθέτως είχε επιδείνωση και του σταμάτησε και το φάρμακο, που του έδινε ο γιατρός εδώ. Είχε πόνους, δεν μπορούσε να σηκωθεί. Κοιμόταν 20 ώρες το 24ωρο. Άρχισα να το ψάχνω. Πρώτα από όλα στράφηκα στον ιατρικό σύλλογο, αν υπάρχει τέτοιος γιατρός και τελικά μάθαμε ότι ήταν φυσιοθεραπευτής», περιγράφει η γυναίκα.

Ο ψευτογιατρός τής έλεγε πως «όλα θα πάνε καλά και θα δεις και ήδη έχουν αρχίσει να κινούνται κάποιοι νευρώνες», με την ίδια να τονίζει πως στην πράξη δεν άλλαζε κάτι.

«Του λέω "εγώ θα τη σταματήσω τη θεραπεία ό,τι και να γίνει". Πήρε τηλέφωνο την κόρη μου και της είπε ότι επειδή στη Γερμανία αλλάζει η νομοθεσία, πρέπει να αγοράσουμε πεπτίδια ενός χρόνου. Ζήσαμε έναν Γολγοθά μέσα στο σπίτι. Το παιδί να είναι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση, να κατηγορεί εμένα. Τον είχε πιστέψει, τον θεωρούσε θεό. Εγώ του ζήτησα τα χρήματα πίσω, 135.000 ευρώ. Δεν εμφανίστηκε», περιγράφει.

Ο άντρας φαίνεται μάλιστα πως συνεργαζόταν με έναν γιατρό από τη Γερμανία, πρόσωπο το οποίο, επίσης, ερευνάται εδώ και αρκετό διάστημα από της ΕΛ.ΑΣ. Ο 65χρονος ταξίδευε, μαζί με τους ασθενείς εκεί, δήθεν για εξειδικευμένες εξετάσεις. Στη συνέχεια, τούς πρότεινε τη θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα. Ανάλογα με την οικονομική κατάσταση των θυμάτων του, ο φυσιοθεραπευτής χρέωνε, για κάθε ένεση με βλαστοκύτταρα που τούς έκανε, από 10.000 έως 25.000 ευρώ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΟΡΘΙΟΙ ΑΔΕΡΦΙΑ.jpg
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Όλα μας τα χρόνια μαζί με τους αγώνες ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες για τη ζωή και τη δουλειά μας, δώσαμε...
Αγωνιστική Παρέμβαση (ΕΛΜΕ Νέας Σμύρνης Καλλιθέας Μοσχάτου): Δυο κουβέντες μόνο και το ψηφοδέλτιο μας
Λύματα στο Ηράκλειο
Εφιάλτης στο Ηράκλειο: Λύματα πλημμύρησαν ολόκληρες γειτονιές – Έντονη δυσοσμία
Από το συγκεκριμένο σημείο διέρχονται καθημερινά και μικρά παιδιά που μεταβαίνουν σε σχολικό συγκρότημα της περιοχής
Εφιάλτης στο Ηράκλειο: Λύματα πλημμύρησαν ολόκληρες γειτονιές – Έντονη δυσοσμία