Θεσσαλονίκη: Έρευνα για περιστατικό κακοποίησης 98χρονου σε νοσοκομείο
Στο φως ήρθε πρόσφατα ένα ύποπτο περιστατικό που δείχνει ηλικιωμένο άνδρα να έχει κακοποιηθεί στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ποινικής δίωξης προκάλεσε καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου μέσα στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης.

Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξεταστεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης και της παράνομης βίας.

Ζητά ακόμη να προσκομιστεί η έκθεση του επιθεωρητή υγείας και να ερευνηθεί αν έχει γίνει ΕΔΕ.

Το συμβάν

Ο κ. Ασλανίδης κατήγγειλε πως νοσοκόμες έδεσαν με γάζες τα χέρια του υπερήλικα, ο οποίος μάλιστα έφερε και μώλωπες. Από την πλευρά του, το νοσοκομείο απάντησε πως ο ασθενής ήταν ανήσυχος και πως το δέσιμο με ατραυματικούς ιμάντες των χεριών των ασθενών γίνεται για τη δική τους προστασία.

Συγκεκριμένα, ο 98χρονος αναφέρει με δηλώσεις του στο GRTimes πως τον έδεσαν και τον ξυλοκόπησαν, ενώ από την άλλη πλευρά το νοσοκομείο αναφέρει πως ο ασθενής διαγνώσθηκε με οργανικό ψυχοσύνδρομο με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν κιγκλιδώματα, ενώ προσθέτει πως ο ίδιος αυτοτραυματίστηκε.

«Δεν ξαναπάω σε νοσοκομείο. Προτιμώ να πεθάνω εδώ στο σπίτι μου. Αυτό που έζησα δεν περιγράφεται με λόγια», αναφέρει αναλυτικά ο πατέρας του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη περιγράφοντας την περιπέτεια που βίωσε πρόσφατα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. 

«Πήγα για να με περιθάλψουν, με έδεσαν και με ξυλοκόπησαν», λέει ο 98χρονος Γιώργος Ασλανίδης στο GRTimes, ενώ το περιστατικό δημοσιοποίησε ο γιος του, Νίκος Ασλανίδης, ο οποίος τονίζει: «Αντί να περιθάλψουν τον πατέρα μου, τον βασάνισαν. Είναι ντροπή. Εκτίθεται το σύστημα υγείας από κάποιους νοσηλευτές με απαράδεκτες συμπεριφορές».

Τι ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης

«Θα διερευνήσουμε το περιστατικό», δήλωσε στο Open ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος τόνισε ωστόσο ότι στην απάντηση που πήρε για το περιστατικό από το νοσοκομείο Παπαγεωργίου αναφέρεται πως «έχει να κάνει με συμβουλές που υπήρξαν από ειδικούς ιατρούς που εξέτασαν τον συγκεκριμένο άνθρωπο, δεν θέλω να πω περισσότερα σχετικά με τη δυνατότητα συνεργασίας που υπήρχε. Όσες παρεμβάσεις είχαν να κάνουν αποκλειστικά με το να μπορέσει να δοθεί η θεραπεία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

mprokolo
Μπρόκολο: Το «ταπεινό» λαχανικό που κρύβει τεράστια οφέλη για την υγεία
Αντιοξειδωτική δράση, ενίσχυση του ανοσοποιητικού και καλύτερη πέψη – γιατί αξίζει να το βάλετε στο πιάτο σας
Μπρόκολο: Το «ταπεινό» λαχανικό που κρύβει τεράστια οφέλη για την υγεία
apple-education_ekpaideusi.jpg
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
Κατηγορίες για ευνοϊκή μεταχείριση «εκλεκτών» και αίτημα άμεσης απόσυρσης
Σφοδρές αντιδράσεις για «φωτογραφικές» μετατάξεις εκπαιδευτικών – Στο στόχαστρο τα νέα άρθρα του νομοσχεδίου
αίθουσα με θρανία σε σχολείο
Μια αναγκαία συμμαχία
«Όταν σχολείο και οικογένεια λειτουργούν απομονωμένα ή σε κλίμα αντιπαράθεσης, το παιδί δυσκολεύεται να προχωρήσει με σταθερότητα»
Μια αναγκαία συμμαχία
πυργος
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του
Σιωπηλή συγκίνηση και σεβασμός στην επέτειο της 25ης Μαρτίου για τον συμμαθητή που έφυγε νωρίς
Πύργος: Μαθητές του 4ου ΓΕΛ παρέλασαν με μαύρες κορδέλες τιμώντας τον Μάκη που έχασε τη ζωή του