Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Αυτοί οι γρίφοι μπορούν θεωρητικά να αποκαλύψουν αν είστε ψυχοπαθείς, ή όχι

Διάφοροι γρίφοι κυκλοφορούν στο διαδίκτυο που υποτίθεται ότι δείχνουν αν είστε ψυχοπαθής ή όχι.

Ο πρώτος γρίφος είναι μια ιστορία δολοφονιών και κηδειών:

«Κατά τη διάρκεια της κηδεία της μητέρας της, μια γυναίκα συναντά έναν άντρα που δεν τον είχε ξαναδεί. Της αρέσει πολύ και με την μία τον βλέπει σαν τον άντρα των ονείρων της. Ωστόσο, η τελετή τελειώνει και εκείνη δεν ζήτησε ποτέ το όνομά του ή τον αριθμό του, αλλά ούτε και κάποιον που να τον γνώριζε. Έτσι, έμεινε χωρίς να ξέρει ποιος ήταν και πώς να επικοινωνήσει μαζί του. Λίγες μέρες αργότερα, η γυναίκα σκότωσε την ίδια της την αδερφή. Γιατί την σκότωσε;».

Υπάρχουν πολλές απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση, αλλά αν προτείνετε ότι οφείλεται στο ότι η κοπέλα πίστευε ότι ο άντρας θα εμφανιζόταν και στην επόμενη κηδεία της οικογένειας, το… πόρισμα είναι πως είστε λίγο ψυχοπαθής.

Ο δεύτερος γρίφος, ο οποίος στην πραγματικότητα προέρχεται από ένα επίσημο ερωτηματολόγιο που χρησιμοποιείται σε πολλές μελέτες, περιλαμβάνει μια μάχη μεταξύ της ατομικής διάσωσης και του ευρύτερου καλού:

«Ένα βαγόνι τρένου κινείται ανεξέλεγκτα στις ράγες και όπως πάει πρόκειται να σκοτώσει πέντε ανθρώπους. Εσείς στέκεστε σε μια πεζογέφυρα δίπλα σε έναν μεγαλόσωμο άνθρωπο που σας είναι άγνωστος. Το δικό σας σώμα είναι πολύ ελαφρύ για να σταματήσει το τρένο, αλλά αν σπρώξετε τον ξένο στις ράγες μπροστά από το επερχόμενο βαγόνι, τότε θα σκοτωθεί μόνο αυτός, αλλά θα σωθούν τα άλλα πέντε άτομα, διότι το βαγόνι θα σταματήσει. Θα σπρώχνατε τον άγνωστο στις ράγες;».

Αν σπρώξετε το άγνωστο άτομο στον θάνατό του, τότε μάλλον είστε λίγο… ψυχοπαθής. Ακόμα κι αν έτσι σώζετε περισσότερους ανθρώπους, εξακολουθείτε να διαπράττετε φόνο.

Ωστόσο, η ψυχοπάθεια, μια διαταραχή προσωπικότητας που εμπίπτει σε ένα ευρύτερο φάσμα, δεν μπορεί να οριστεί απαντώντας σε μία και μόνο ερώτηση, ή ακόμα και σε μία έρευνα.

Ο πρώτος γρίφος με την κηδεία έχει απομυθοποιηθεί επιμελώς αρκετές φορές στο παρελθόν και δεν είναι απολύτως σαφές από πού προήλθε.

Ο δεύτερος γρίφος έχει χρησιμοποιηθεί σε μελέτες και έχει κάποια αξία, αλλά κανένας ακαδημαϊκός δεν θα μπορούσε ποτέ να ισχυριστεί ότι μια και μόνο ερώτηση είναι αρκετή για να αποκαλύψει τους ψυχοπαθείς ανάμεσά μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές τέτοιες ερωτήσεις χρησιμοποιούνται από ερευνητές για να πάρουν απλώς μια ιδέα για το πόσο ψυχοπαθής μπορεί να είναι κάποιος ή όχι, αλλά ακόμα και τότε, αυτό δεν προσδιορίζει σωστά έναν ψυχοπαθή.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

apati
938 θύματα απάτης από «ηλεκτρονικό κατάστημα» - Η ζημιά ξεπερνάει τις 360.000 ευρώ
Εμφανίζονταν ως επαγγελματίες πωλητές προϊόντων, εισέπρατταν τα χρήματα για «συμφωνίες» που έκλειναν, αλλά τα προϊόντα δεν παραδίδονταν ποτέ
938 θύματα απάτης από «ηλεκτρονικό κατάστημα» - Η ζημιά ξεπερνάει τις 360.000 ευρώ