Η παραδοσιακή πατάτα φούρνου μπορεί να είναι απολαυστική, αλλά απαιτεί χρόνο και υπομονή. Όμως, μια απλή και γρήγορη τεχνική από τον κόσμο της επαγγελματικής κουζίνας έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα, μειώνοντας τον χρόνο ψησίματος σε μόλις λίγα λεπτά – χωρίς καν να ανάψετε τον φούρνο.
Το μυστικό, όπως αποκαλύπτει ο γαλλικός ιστότοπος sasu-manso, βρίσκεται στη χρήση μιας συσκευής που όλοι έχουμε, αλλά λίγοι αξιοποιούμε στο μαγείρεμα: ο φούρνος μικροκυμάτων.
Βήμα-βήμα η «γρήγορη πατάτα φούρνου»:
Καθαρισμός και προετοιμασία: Πλύνετε καλά την πατάτα και στεγνώστε την εντελώς. Τρυπήστε τη φλούδα σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι — αυτό επιτρέπει στον ατμό να διαφύγει, αποτρέποντας «εκρήξεις» κατά το ψήσιμο.
Αεροστεγές τύλιγμα: Τυλίξτε την πατάτα με μεμβράνη, τουλάχιστον σε τρεις στρώσεις, ώστε να δημιουργηθεί ένα «κουκούλι» που βοηθά στη γρήγορη και ομοιόμορφη θέρμανση.
Γρήγορο μαγείρεμα: Τοποθετήστε τη στο φούρνο μικροκυμάτων στη μέγιστη ισχύ. Ψήστε για 5 λεπτά, γυρίστε την πλευρά και συνεχίστε για ακόμη 5. Αν η πατάτα είναι μεγάλη, ίσως χρειαστεί 1-2 λεπτά επιπλέον.
Έλεγχος ετοιμότητας: Δοκιμάστε με ένα λεπτό μαχαίρι. Αν εισχωρεί εύκολα στον πυρήνα, η πατάτα είναι έτοιμη.
Το αποτέλεσμα; Μια βελούδινη, ψημένη πατάτα σε χρόνο ρεκόρ, που μπορεί να γίνει βάση για ένα πλήρες γεύμα. Συνδυάστε την με πρωτεΐνες (όπως κοτόπουλο ή αυγό), φρέσκα λαχανικά ή τυρί και δημιουργήστε ένα ισορροπημένο πιάτο, ιδανικό για κάθε ώρα της ημέρας.
Χωρίς φούρνο, χωρίς κόπο και κυρίως – χωρίς αναμονή. Ένα καθημερινό υλικό, με τη βοήθεια της σωστής τεχνικής, μεταμορφώνεται σε κάτι πολύ παραπάνω από συνοδευτικό.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ