nosokomeio xania
Απίστευτο περιστατικό στο νοσοκομείο Χανίων - Ακτινολόγος επιτέθηκε φραστικά σε ειδικευόμενη γιατρό που έστειλε ασθενή θύμα τροχαίου για αξονική - Τι αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες - Διατάχθηκε ΕΔΕ

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο νοσοκομείο Χανίων όταν ακτινολόγος αρνήθηκε να κάνει αξονική σε 18χρονο θύμα τροχαίου και επιτέθηκε φραστικά στην ειδικευόμενη γιατρό που έστειλε τον ασθενή στο ακτινολογικό!

Το θέμα έλαβε διαστάσεις και η διοίκηση του νοσοκομείου διέταξε ΕΔΕ για το περιστατικό.

Σύμφωνα με καταγγελία γιατρού που δημοσιεύει το flashnews.gr, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου Χανίων έφτασε σε πολύ άσχημη κατάσταση 18χρονος, θύμα τροχαίου, και εξετάστηκε από ειδικευόμενη χειρουργό που βρισκόταν στην εφημερία. 

Η τελευταία διαπίστωσε ότι απαιτείται αξονική τομογραφία στον ασθενή, προκειμένου να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασής του, ενώ επιχειρούνταν η σταθεροποίηση της κατάστασής του.

Η γιατρός επικοινώνησε με τον εφημερεύοντα ακτινολόγο και επιμελητή του νοσοκομείου, ώστε να διενεργηθεί άμεσα η αξονική τομογραφία.

Όπως καταγγέλλεται στο flashnews, η απάντηση του ακτινολόγου στην ειδικευόμενη χειρουργό ήταν αφενός αρνητική, αφετέρου προσβλητική και υποτιμητική για την ιατρό που «τόλμησε» να «ενοχλήσει» τον πιο έμπειρο συνάδελφό της.

Μάλιστα, ο ακτινολόγος φέρεται να μετέβη οργισμένος στα ΤΕΠ και να επιτέθηκε φραστικά στη γιατρό, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δηλώνουν ότι επιχείρησε να τής επιτεθεί και σωματικά.

Εν τέλει, αξονική πραγματοποιήθηκε και απεδείχθη ότι ο 18χρονος ασθενής έφερε σοβαρά τραύματα, εσωτερικά και σε ζωτικά όργανά του, και οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο. Πλέον η κατάστασή του είναι σταθερή, νοσηλεύεται ωστόσο στη ΜΕΘ.

Διατάχθηκε ΕΔΕ

Το flashnews επικοινώνησε με τον διοικητή του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα, ο οποίος τόνισε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία όλων των προβλεπόμενων ενεργειών.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπέας διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση την οποία θα διενεργήσει ο διευθυντής της Ιατρικής υπηρεσίας, Χαρίτωνας Παπαδάκης, για τη διερεύνηση διάπραξης πειθαρχικού παραπτώματος.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, πέραν της αναφοράς, έλαβε γνώση του περιστατικού και από την ίδια την ειδικευόμενη ιατρό με την οποία επικοινώνησε.

Όπως τονίζει ο καταγγέλλων ιατρός, τέτοιου είδους περιστατικά είναι πολύ συχνά σε πολλά νοσοκομεία όλης της Επικράτειας, με ειδικευόμενους ιατρούς να πέφτουν θύματα «ιατρικού bullying» από πιο έμπειρους συναδέλφους τους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ