Απεργία σήμερα των ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής
Συγκέντρωση έξω από την Ένωση Ξενοδόχων πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Αττικής.

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι απεργούν σήμερα απαιτώντας την υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς. Αντιπροσωπεία τους έχει μεταβεί για συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης.

Κάλεσμα στους εργαζόμενους να δυναμώσουν την οργάνωση στις γραμμές του Συνδικάτου, σε κάθε απεργό να απλώσει το χέρι στους συναδέλφους τους για να πάρουν τη δική τους θέση στον αγώνα, απηύθυνε στην κινητοποίηση έξω από την Ένωση Ξενοδόχων ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής.

"Μόνο με την οργάνωση και τον αγώνα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Όπως τα κατάφεραν οι προηγούμενες γενιές. Όπως τα κατάφεραν οι συνταξιούχοι που διαδηλώνουν σήμερα", τόνισε και υπενθύμισε ότι οι αγώνες που έδωσαν οι σημερινοί συνταξιούχοι κληροδότησαν στους εργαζόμενους δικαιώματα όπως το 8ωρο και οι Συλλογικές Συμβάσεις.

Την εικόνα από την κατάσταση που επικρατεί στα ξενοδοχεία αλλά και τα αιτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι, τις πρωτοβουλίες με τις οποίες παλεύουν για τη διεκδίκηση τους, μετέφεραν εκπρόσωποι επιχειρησιακών σωματείων μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από την Ένωση Ξενοδόχων.  

Την προετοιμασία των εργαζομένων να δώσουν συνέχεια με 48ωρες απεργίες διεκδικώντας επιχειρησιακή σύμβαση, μετέφερε ο Σπύρος Πετρολέκας, πρόεδρος του Σωματείου στο "Royal Olympic".

"Σήμερα είναι η πρώτη κινητοποίηση. Θα συνεχίσουμε", τόνισε ο Βαγγέλης Κατατζάς, πρόεδρος του Σωματείου στο "Athens Marriott". Ήδη στο σωματείο έχει γίνει συνέλευση που αποφάσισε πλαίσιο αιτημάτων για την επιχειρησιακή σύμβαση.

Εκ μέρους των εργαζομένων του "Hilton" που δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας να διαλέξουν το δρόμο της "οικειοθελούς" απόλυσης και διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά, την απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτισε ο Μανόλης Καμηλάκης. "Ακόμα και ένας πυρήνας αγώνα, ακόμα και λίγοι εργαζόμενοι, μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα", τόνισε.

"Σήμερα φωνάζουμε: Ως εδώ και μη παρέκει. Σύγχρονοι σκλάβοι για τα κέρδη των ξενοδόχων δε θα γίνουμε", ξεκαθάρισε ο Διαμαντής Δημητρακόπουλος, γραμματέας του Σωματείου στο "Intercontinental". Ανάμεσα σε άλλα, στηλίτευσε τη μεγάλη εντατικοποίηση που τσακίζει τους ξενοδοχοϋπάλληλους.

Το αίσχος της εντατικοποίησης, με την εργοδοσία να ζητά από κάθε καμαριέρα να καθαρίσει 30 δωμάτια, κατήγγειλε και ο Σπύρος Περδίκης, από το Σωματείο στο "Τιτάνια". Στο φόντο αυτό, όπως εξήγησε, οι εργαζόμενοι διεκδικούν επιχειρησιακή Σύμβαση και είναι έτοιμοι να δώσουν συνέχεια στον αγώνα.

Η Αντιγόνη Μαυρομμάτη, από το Σωματείο στο "Saint George Lycabetus", υπενθύμισε πως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που καταδικάστηκαν στην εξαθλίωση το διάστημα της έξαρσης της πανδημίας αντιμετωπίζουν σήμερα την εξοντωτική δουλειά με μισθούς ψίχουλα. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στις γυναίκες που δουλεύουν στα ξενοδοχεία, στις εργαζόμενες που αναγκάζονται να παίρνουν με τις χούφτες τα αναλγητικά για να αντέξουν τους σωματικούς πόνους και φεύγουν από τη βάρδια παραπατώντας. "Δε μπορεί να μας λένε σήμερα οι ξενοδόχοι της Αττικής ότι δε συντρέχει λόγος να συζητήσουμε για τοπική Συλλογική Σύμβαση", κατέληξε.

Την αλληλεγγύη της ΟΓΕ στην κινητοποίηση των ξενοδοχοϋπαλλήλων και τα αιτήματά της, μετέφερε η Αθηνά Λαζαρίδου, μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας, αναφερόμενη ιδιαίτερα στις εργαζόμενες και τις σκληρές συνθήκες δουλειάς που αντιμετωπίζουν. 

"Είμαστε σήμερα εδώ για να διεκδικήσουμε τη ζωή μας", σημείωσε ο Κώστας Παστός, γραμματέας του κλαδικού Συνδικάτου. Στον αγώνα αυτό, όπως τόνισε, τα σωματεία πρέπει να είναι μπροστά, να οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων, στηλιτεύοντας τη στάση ορισμένων συνδικαλιστών που στα λόγια στηρίζουν τα αιτήματα αλλά στην πράξη ισχυρίζονται πως επειδή έχει "πολλή δουλειά" οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να απεργήσουν. "Μα αν δεν απεργήσουμε τώρα που έχει δουλειά, πότε θα απεργήσουμε;" αναρωτήθηκε. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 26 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 26/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

nazi
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
Προδημοσίευση από την εμπλουτισμένη νέα έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά
«Γιαβόλ» – 4η έκδοση: Πώς ξεπλύθηκαν από το Ναζιστικό τους παρελθόν μεγάλες γερμανικές επιχειρήσεις
sklirinsi
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ότι οι ασθενείς με αυτά τα αυτοαντισώματα είχαν αυξημένα επίπεδα νευροϊνιδίων χαμηλού μοριακού βάρους (Nfl), πρωτεϊνικά...
Σκλήρυνση κατά πλάκας: Ενδείξεις της νόσου εμφανίζονται στο αίμα πριν εκδηλωθούν τα συμπτώματα