8xroni alexia
Η αδέσποτη σφαίρα είχε πλήξει το κοριτσάκι την ημέρα του Πάσχα του 2019 αφήνοντάς την ανάπηρη κατά 95% εφ’ όρου ζωής

Γεμάτοι οργή και απογοήτευση γέμισαν οι γονείς της μικρής Αλεξίας που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα ανήμερα του Πάσχα το 2019, στις Θεσπιές Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρη σε ποσοστό 95%, στο άκουσμα της ποινής για τον 55χρονο δράστη. 

Το δικαστήριο έκρινε τον 55χρονο δράστη ένοχο για σωματικές βλάβες από αμέλεια και του επέβαλε συνολική ποινή τεσσάρων ετών και τεσσάρων μηνών με αναστολή, όπως και χρηματική ποινή 1.600 ευρώ, σύμφωνα με το.

Το συγγνώμη του κατηγορούμενου

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την απολογία του κατηγορούμενου, που ζήτησε «τεράστια συγγνώμη στην οικογένεια. Στην μητέρα και στον πατέρα». «Ήμασταν λυπημένοι γι’ αυτό, τραυματίστηκε ένα παιδί. Αλλά δεν το συζητήσαμε παραπάνω», απάντησε στην έδρα, όταν ρωτήθηκε για το τι συνέβη το Πάσχα του 2019 και εάν το συζήτησαν.


Εισαγγελέας: Ο κατηγορούμενος δεν έχει ενσυναίσθηση

Επικριτική ήταν η εισαγγελέας της δίκης. «Ο κατηγορούμενος είναι στα όρια του ακαλλιέργητου, δεν έχει ενσυναίσθηση. Είμαι πεπεισμένη ότι είναι από αμέλεια η πράξη του. Είμαι πεπεισμένη ότι είναι αυτός ο ένοχος», είπε.

Το Πρωτοδικείο Θηβών είχε προχωρήσει στη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του 55χρονου μέχρι του ποσού τού 1.000.000 ευρώ, έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι γονείς του κοριτσιού προκειμένου να δεσμευτούν τα κονδύλια που απαιτούνται για τη θεραπεία του. Η απόφαση αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

«Δεν έχεις δύο παιδιά, έχεις ένα και το λένε Αλεξία»

«Συντηρώ τα παιδιά μου και την μητέρα μου, έχω και τρία σκυλιά», ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος, με την εισαγγελέα να απάντα: «Δεν έχεις δυο παιδιά. Έχεις ένα παιδί και το λένε Αλεξία. Και σου το λέω εγώ. Στον οικογενειακό προϋπολογισμό μετά την αποκατάσταση σας για τα στοιχειώδη πρέπει να έρχεται η αποκατάσταση της Αλεξίας. Αυτό σημαίνει έμπρακτη μετάνοια».

Στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου, εκτός από τους γονείς της Αλεξίας, αντέδρασε και ο δικηγόρος τους.

Τα 6 χειρουργία

Η Αλεξία που χτυπήθηκε στο κεφάλι από αδέσποτη σφαίρα, έμεινε ανάπηρη κατά 95% εφ’ όρου ζωής. Το κοριτσάκι έχει υποβληθεί σε έξι χειρουργεία, ενώ για πολλούς μήνες δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον. Δεν μιλούσε, κινούσε ασυναίσθητα τα άκρα της και ήταν καθηλωμένη στο κρεβάτι του Νοσοκομείου Παίδων ακολουθώντας ειδική θεραπεία. Πλέον φιλοξενείται σε κέντρο αποκατάστασης στη βόρεια Ελλάδα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»