8xroni alexia
Οι γονείς του άτυχου κοριτσιού που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα το Πάσχα επιθυμούν το παιδί τους να μεταβεί σε ειδικό κέντρο στη Γερμανία - Το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία του παιδιού σε κέντρο αποκατάστασης στη χώρα μας

Με αφορμή την απόφαση του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου που αφορά την αποκατάσταση της υγείας της οκτάχρονης Αλεξίας Σαμαρτζή η οποία χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

«Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση, έχουν πρώτ' απ' όλα ανθρώπινο πρόσωπο. Για όλα τα περιστατικά που έρχονται στον ΕΟΠΥΥ και στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, το οποίο έχει επιστημονικό ρόλο και απαρτίζεται από κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες, παίρνει αποφάσεις για την ενδεδειγμένη θεραπεία, πάντα με ανθρώπινο πρόσωπο και επιστημοσύνη. Αποφάσεις με βάση τα επιστημονικά στοιχεία και γνώμονα τη θεραπεία των ασθενών».

Οι γονείς της Αλεξίας, όπως έχουν δηλώσει, επιθυμούν το παιδί τους να μεταβεί σε ειδικό κέντρο στη Γερμανία προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του παιδιού τους.

Όμως το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα καλύψει πλήρως την αποθεραπεία του παιδιού σε κέντρο αποκατάστασης στη χώρα μας (και όχι στη Γερμανία) όπως αναφέρει στη δήλωση του ο υπουργός Υγείας, ο οποίος εξηγεί ότι «πρέπει να στηρίξουμε και τους Έλληνες επιστήμονες και τα ελληνικά κέντρα αποκατάστασης, πάντα με τεκμηριωμένους επιστημονικά όρους και γνώμονα την αποκατάσταση και τη θεραπεία του παιδιού και του κάθε παιδιού».

«Είμαστε εδώ ως υπουργείο Υγείας για να ακούσουμε, να αγκαλιάσουμε και να προσπαθούμε να φροντίσουμε όλο τον κόσμο, όλα τα περιστατικά που μπορεί να προκύπτουν. Πάντα με γνώμονα τον ανθρωπισμό και το συναίσθημα, αλλά σεβόμενοι ταυτόχρονα και τους Έλληνες επιστήμονες και τις αποφάσεις τις οποίες παίρνουν. Προφανώς πάντα ενημερώνεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει δώσει εντολή για να υπάρχει η δέουσα προσοχή σε ιδιαίτερα ευαίσθητα περιστατικά, όπως είναι αυτά των μικρών παιδιών», καταλήγει στη δήλωσή του ο Βασίλης Κικίλιας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα