Η τραγική ιστορία πίσω από την απαγωγή του 6χρονου στην Κηφισιά
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, μιλώντας σε νορβηγικό μέσο, ο πατέρας του 6χρονου υποστήριζε πως ο γιος του απήχθη στην Ελλάδα από τη μητέρα του και πως θα παρέμενε στη χώρα μέχρι να τον πάρει πίσω.

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση του 6χρονου Ράινερ ο οποίος εξαφανίστηκε το βράδυ της Τρίτης από το σπίτι της γιαγιάς του στην Κηφισιά.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ένας άνδρας με κουκούλα και νοικιασμένο ένα λευκό βαν άρπαξε στον 6χρονο από το σπίτι της γιαγιάς του, ενώ η αστυνομία προσανατολίζεται στο σενάριο της γονικής αρπαγής.

Σημειώνεται πως ο 6χρονος ζει με την μητέρα του στην Ελλάδα η οποία είναι πανεπιστημιακός.

rainer_2.jpg

Στις δικαστικές αίθουσες για τον 6χρονο Ράινερ οι γονείς του

Ωστόσο όπως αποκαλύπτεται από νορβηγικό μέσο, το παρελθόν της διαμάχης των δύο πρώην συζύγων σχετικά με την επιμέλεια του παιδιού είναι μεγάλο, καθώς ο πατέρα του Ράινερ κατηγορούσε τη μητέρα του πως τον απήγαγε από την Νορβηγία και τον έφερε στην Ελλάδα όπου μένει το τελευταίο χρόνο.

Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2021 ο πατέρας του 6χρονου Ρίκι Πέντερσεν είχε κατηγορήσει κι εκείνος την πρώην σύζυγο του για αρπαγή του παιδιού τους, την στιγμή μάλιστα που με απόφαση από τα νορβηγικά δικαστήρια του είχε παραχωρηθεί η επιμέλεια.

Όπως την κατηγόρησε η γυναίκα έφτασε στο σημείο να πλαστογραφήσει την υπογραφή του, προκειμένου να βγάλει διαβατήριο στο παιδί και να το φέρει στην Ελλάδα. 

Πατέρας Ράινερ: H μητέρα του τον απήγαγε από τη Νορβηγία

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του nettavisen.no ο Ρίκι Πέντερσεν ήρθε στην Ελλάδα τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να ξεκινήσει όλες τις διαδικασίες ώστε να πάρει πίσω το παιδί του. Στη Νορβηγία, η μητέρα κατηγορείται για απαγωγή και ο γιος τους αναζητείται διεθνώς:  «Ανησυχώ πολύ για αυτόν. Αν δεν τον πάρω σπίτι, δεν ξέρω τι να κάνω» ανέφερε στην συνέντευξη του ο Ρίκι Πέντερσεν ο οποίος από το 2018 που χώρισε με την Ελληνίδα σύζυγο του είχε την καθημερινή φροντίδα και ευθύνη του γιου τους.

Την ίδια περίοδο η μητέρα είχε μετακομίσει σε άλλη πόλη της Νορβηγίας το Σόρλαντετ για σπουδές. Παρ όλα αυτά όμως η μεταξύ τους διαμάχη συνεχίστηκε με αποτέλεσμα το καλοκαίρι του 2020, η μητέρα σύμφωνα με το δημοσίευμα να μεταφέρει παράνομα το παιδί της στην Ελλάδα.

Όπως την κατηγορεί ο Ρίκι Πέντερσεν η πρώην σύζυγός του για να βγάλει τον γιο της από τη Νορβηγία, κατάφερε να κάνει τη νορβηγική αστυνομία να εκδώσει διαβατήριο στο παιδί της, χωρίς εκείνος να το γνωρίζει. Είχε πλαστογραφήσει την υπογραφή του. Έτσι το διαβατήριο αντί να σταλεί την διεύθυνση που εκείνος είχε ορίσει κατέληξε στα χέρια της.

Ο Ρίκι Πέντερσεν μετά την πράξη αυτή της απαγωγής συνέχισε να την κυνηγάει δικαστικά με αποτέλεσμα το νορβηγικό δικαστήριο να του αναθέσει την αποκλειστική γονική μέριμνα. Με την απόφαση αυτή η αστυνομία είχε ξεκινήσει να αναζητά σε διεθνές επίπεδο το παιδί.

Ο Πέντερσεν προσέφυγε και στο ελληνικό δικαστήριο και ζήτησε να επιστραφεί το παιδί στη Νορβηγία, καθώς η Σύμβαση της Χάγης αναφέρει ότι τέτοιες υποθέσεις πρέπει να επιλυθούν. Για τον λόγο αυτό ταξίδεψε τον Απρίλιο από την Νορβηγία στην Ελλάδα.

Το ελληνικό δικαστήριο αναγνώρισε ότι το παιδί μεταφέρθηκε παράνομα από τη Νορβηγία, αλλά αποφάσισε ότι το αγόρι δεν πρέπει να επιστραφεί. Το δικαστήριο έκρινε ότι θα ήταν ψυχολογικά επιζήμιο για την επιστροφή του αγοριού, καθώς βρισκόταν τότε στην Ελλάδα σχεδόν ένα χρόνο. Στην απόφαση είχε ασκηθεί έφεση. 

Τι δηλώνει ο δικηγόρος της μητέρας

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας του 6χρονου Ράινερ, Χρήστο Οικονομάκη, η εντολέας του προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πατέρα του 6χρονου αγοριού, ωστόσο χωρίς ανταπόκριση. Επίσης πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ακόμα κάτι νεότερο για την τύχη του μικρού Ράινερ.

«Δεν υπάρχει κάτι νεότερο. Μέχρι στιγμής δεν έχει επικοινωνήσει με την οικογένεια της μητέρας κανένας από αυτούς που έδρασαν κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα» ανέφερε αρχικά ο κ. Οικονομάκης, μιλώντας στο “LiveNews”. «Εμείς, η οικογένεια, η μητέρα, δεν έχουν ευθεία γνώση για το εάν εμπλέκεται ο πατέρας στο γεγονός. Από τις πληροφορίες που υπάρχουν αφήνεται να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρχει πιθανή εμπλοκή» συμπλήρωσε.

Επίσης τόνισε πως οι γονείς είχαν έντονη δικαστική διαμάχη. «Έχουν γίνει δύο δικαστήρια στην Ελλάδα που έχουν κρίνει ότι καταλληλότερη χώρα για να μείνει το παιδί είναι η Ελλάδα και ο μπαμπάς του παιδιού έχει καταθέσει αίτηση αναιρέσεως στον Άρειο Πάγο, που δεν έχει εκδικαστεί. Ο πατέρας έχει καταθέσει μήνυση κατά της μητέρας, που πριν από δύο βδομάδες αρχειοθετήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Η μητέρα έχει δικαιωθεί πλήρως στα ελληνικά δικαστήρια και και καθ’ όλη τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας ζητούσε να δημιουργηθεί μία γέφυρα επικοινωνίας με τον πατέρα. Δυστυχώς δεν βρέθηκε ανταπόκριση σε αυτό, γιατί ο πατέρας δήλωνε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να συζητήσει είναι το παιδί να φύγει από την Ελλάδα και να πάει στη Νορβηγία» ανέφερε.

«Ο πατέρας του Ράινερ είχε το ελεύθερο από τη μητέρα να τον επισκέπτεται όποτε θέλει παρουσίας της, λόγω της έντασης που υπήρχε» πρόσθεσε.

«Η παράκληση της μητέρας είναι εξής: πρώτον, όσο μπορούν τα κανάλια να βοηθήσουν δείχνοντας την εικόνα του παιδιού. Δεύτερον, όποιος έχει κάνει την πράξη με οποιοδήποτε κίνητρο να το ξανασκεφτεί να γυρίσει πίσω το παιδί με ηρεμία, να συζητήσουν ό,τι θέλει και για όλα τα πράγματα υπάρχουν λύσεις. Μόνο για τις παράνομες και ακραίες πράξεις δεν υπάρχουν λύσεις» τόνισε ο δικηγόρος της μητέρας του παιδιού.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»