Κρούσματα στα σχολεία: Περισσότερα από 30.000 κρούσματα σε παιδιά 4-18 ετών
Τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών είναι 30.899, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Μικρή μείωση παρουσίασαν τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών, καταγράφοντας 30.899 μολύνσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, τα κρούσματα που αφορούσαν αυτές τις ηλικίες ήταν 32.571 και αποτελούσαν το 31% των συνολικών κρουσμάτων.

Την τρέχουσα εβδομάδα, καταγράφηκαν 1.672 λιγότερα κρούσματα, τα οποία αποτελούν το 30%, των συνολικών μολύνσεων της χώρας. 

Αναλυτικότερα, το ποσοστό κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων COVID-19 ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς: 2021-01-04 έως 2022-03-06

Δείτε το διάγραμμα: 

krousmata_koronoiou_paidia

Προς κατάργηση τα δύο self test στα σχολεία

Ακόμη μία συνεδρίαση θα διεξαχθεί σήμερα από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Η πιθανότητα μείωσης των self test στα σχολεία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης των ειδικών, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών κατά του κορονοϊού έως τα τέλη Μαρτίου.

Οι επιστήμονες θα κληθούν σήμερα να αποφασίσουν εάν είναι ασφαλές να μειωθούν –από δύο την εβδομάδα σε ένα έως τα τέλη Μαρτίου– τα διενεργούμενα τεστ από τους μαθητές και καθηγητές σε όλο το φάσμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα δεν αποκλείεται να καταργηθούν εντελώς τα τεστ μέχρι το Πάσχα, εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές και καθηγητές Δημοτικών – Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας (ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι) υποβάλλονται μέχρι σήμερα σε δύο υποχρεωτικούς διαγνωστικούς ελέγχους την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με τα δωρεάν self test που χορηγεί η κυβέρνηση.

Η απόφαση που αναμένεται να λάβει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα είναι τα παιδιά να μην κάνουν δύο self test (Τριτη-Παρασκευή) για το σχολείο, αλλά ένα.

Ωστόσο, οι πιθανότητες να γίνει μία γενική συζήτηση χωρίς να ληφθούν τελικές αποφάσεις είναι αρκετές, δεδομένου πως από εχτές φαίνεται μία αύξηση στα κρούσματα εξαιτίας του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Πάντως σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ, σκοπός είναι όλα τα περιοριστικά μέτρα να έχουν καταργηθεί μέχρι τέλος Μαρτίου.

Σχολεία: Πότε θα «πετάξουν» οι μαθητές τις μάσκες

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μίλησε ο  καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, εκφράζοντας την άποψή του για το πότε πρέπει να φύγουν οι μάσκες στα σχολεία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σε πρωινή εκπομπή του OPEN, ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι πιθανώς σύντομα να μη χρειάζονται μάσκες μέσα στις σχολικές τάξεις αναφέροντας ότι λίγο πριν η μετά το Πάσχα μπορούμε να δοκιμάσουμε να φύγουν.

Παράλληλα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας ανέφερε ότι βρισκόμαστε στη διαδικασία της αποκλιμάκωσης, καθώς τα κρούσματα έπεσαν κάτω από 16.000.

Μάλιστα, εκτίμησε ότι στο τέλος του μήνα θα κυμαίνονται περίπου στις 10.000 – 12.000, ενώ ανέφερε ότι θα έχουμε 250 εισαγωγές ανά ημέρα δηλώνοντας ότι δε θα χρειάζονται μέτρα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλήνιες: Πανωλεθρία στα Τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών με "βροχή" κενών θέσεων

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 29 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 29/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidaki
Απίστευτο! - Δασκάλα κούρεψε 5χρονο σε νηπιαγωγείο γιατί δεν της άρεσαν τα μαλλιά του
Δασκάλα σε νηπιαγωγείο κούρεψε 5χρονο επειδή δεν της άρεσαν τα μαλλιά του, όπως καταγγέλλει η μητέρα του μικρού - Τι είπε για το περιστατικό ο Ο...
Απίστευτο! - Δασκάλα κούρεψε 5χρονο σε νηπιαγωγείο γιατί δεν της άρεσαν τα μαλλιά του
Ακρόπολη
Εφορεία Αρχαιοτήτων: ΕΔΕ για την «ξενάγηση» με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες στην Ακρόπολη
ΕΔΕ για το περιστατικό στην Ακρόπολη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών
Εφορεία Αρχαιοτήτων: ΕΔΕ για την «ξενάγηση» με αρχαιοελληνικές ενδυμασίες στην Ακρόπολη
μάτι δίκη
Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι και με ευκολίες πληρωμής των χρηματικών ποινών οι καταδικασθέντες
Με διευκολύνσεις αφέθηκαν ελεύθεροι οι καταδικασθέντες για την πυρκαγιά στο Μάτι
Δίκη για το Μάτι: Ελεύθεροι και με ευκολίες πληρωμής των χρηματικών ποινών οι καταδικασθέντες