μαθήτρια, μελέτη, υδρόγειος, τηλεκπαίδευση
Τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών είναι 40.163, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Μικρή μείωση παρουσίασαν τα κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας 4 έως 18 ετών, καταγράφοντας 40.163 μολύνσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη εβδομάδα, τα κρούσματα που αφορούσαν αυτές τις ηλικίες ήταν 41.489 και αποτελούσαν το 33% των συνολικών κρουσμάτων.

Την τρέχουσα εβδομάδα, καταγράφηκαν 1.326 λιγότερα κρούσματα, τα οποία αποτελούν το 32%, των συνολικών μολύνσεων της χώρας. 

Αναλυτικότερα, το ποσοστό κρουσμάτων ατόμων ηλικίας 4-18 ετών στο σύνολο των κρουσμάτων COVID-19 ανά επιδημιολογική εβδομάδα αναφοράς: 2021-01-04 έως 2022-02-20

Δείτε το διάγραμμα: 

krousmata_koronoiou_paidia

Self test: Από αύριο Πέμπτη η διάθεση στα φαρμακεία για μαθητές-εκπαιδευτικούς

Από αύριο Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 2 Μαρτίου θα μπορούν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να προμηθεύονται από τα φαρμακεία τα self test.

Ειδικότερα, οι μαθητές όλων των βαθμίδων, εμβολιασμένοι και μη, καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα προμηθεύονται από Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου έως και Τετάρτη 2 Μαρτίου, πέντε (5) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των ημερών από 1 Μαρτίου έως και  15 Μαρτίου 2022.

Όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, η διάθεση θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες και όχι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι:

- Ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

- Βεβαίωση αρνητικού self-test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

- Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές καταχωρίζουν τη δήλωση και το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.

- Η δωρεάν διάθεση self-test από τα φαρμακεία γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες, ώστε κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες.

Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε αυτές εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.

Από το άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου έχουν ανιχνευτεί 250.351 κρούσματα στα παιδιά

Το φράγμα του μισού εκατομμυρίου θετικών κρουσμάτων στα παιδιά έσπασε η Ελλάδα στις 19 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για την ηλιακή ομάδα 0-17 ετών, από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί 506.689 μολύνσεις. Επίσης, 7 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του κορονοϊού.

Σημειώνεται πως το 58,9% (298.373) επί των συνολικών κρουσμάτων έχει καταγραφεί μέσα στο 2022, ενώ από την επαναλειτουργία των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου έχουν ανιχνευτεί 250.351 κρούσματα στα παιδιά.

kroysmata_paidia.png

Χαμηλός παραμένει ο αριθμός των παιδιών που έχουν εμβολιαστεί συγκριτικά με το μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με το European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC), το ποσοστό εμβολιασμού στα παιδιά είναι:

● 24,7% – πρώτη δόση,
● 20,3% – δεύτερη δόση.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

σχετικά άρθρα

ekpaideytikos
Αξιολόγηση: Το νέο θεσμικό πλαίσιο ιδεολογικής χειραγώγησης – πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών
Πλάι στην αξιολόγηση και την ομηρία των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζει νέο σύστημα προσλήψεων που θα συμπεριλαμβάνει τον διαγωνισμό...
Αξιολόγηση: Το νέο θεσμικό πλαίσιο ιδεολογικής χειραγώγησης – πειθάρχησης και κατηγοριοποίησης των εκπαιδευτικών
εκπαιδευτικοι
Οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες στην Πελοπόννησο εκπέμπουν SOS!
Αρνούμαστε να γίνουμε υποχείριο του πολιτικού στοιχήματος της κυβέρνησης να φέρει πίσω τους επιθεωρητές, να μας γυρίσει 41 χρόνια πίσω.
Οι νεοδιόριστοι και οι νεοδιόριστες στην Πελοπόννησο εκπέμπουν SOS!
κεραμεωσ βουλη
Η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στη Βουλή: «Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε»
Κεραμέως: Η χώρα μας γίνεται φάρος εκπαίδευσης που προσελκύει φοιτητές, καθηγητές ερευνητές από όλο τον κόσμο.
Η ομιλία της Νίκης Κεραμέως στη Βουλή: «Λασπολογείτε, γιατί δεν μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε»