Μαθητές στο σχολείο
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Βασικό ερώτημα το οποίο έχει εισηγηθεί η κυβέρνηση είναι να εξετάσουν οι ειδικοί αν μπορούν να μειωθούν τα self test στα σχολεία

Ακόμη μία συνεδρίαση θα διεξαχθεί σήμερα από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Η πιθανότητα μείωσης των self test στα σχολεία θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης των ειδικών, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιορισμών κατά του κορονοϊού έως τα τέλη Μαρτίου.

Οι επιστήμονες θα κληθούν σήμερα να αποφασίσουν εάν είναι ασφαλές να μειωθούν –από δύο την εβδομάδα σε ένα έως τα τέλη Μαρτίου– τα διενεργούμενα τεστ από τους μαθητές και καθηγητές σε όλο το φάσμα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα δεν αποκλείεται να καταργηθούν εντελώς τα τεστ μέχρι το Πάσχα, εάν οι επιδημιολογικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές και καθηγητές Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων όλης της χώρας (ανεμβολίαστοι και εμβολιασμένοι) υποβάλλονται μέχρι σήμερα σε δύο υποχρεωτικούς διαγνωστικούς ελέγχους την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Τρίτη και Παρασκευή, με τα δωρεάν self test που χορηγεί η κυβέρνηση.

Η απόφαση που αναμένεται να λάβει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα είναι τα παιδιά να μην κάνουν δύο self test (Τριτη-Παρασκευή) για το σχολείο, αλλά ένα.

Ωστόσο, οι πιθανότητες να γίνει μία γενική συζήτηση χωρίς να ληφθούν τελικές αποφάσεις είναι αρκετές, δεδομένου πως από εχτές φαίνεται μία αύξηση στα κρούσματα εξαιτίας του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας. Πάντως σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, αλλά και της ΕΕ, σκοπός είναι όλα τα περιοριστικά μέτρα να έχουν καταργηθεί μέχρι τέλος Μαρτίου.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Πίνακες εκπαιδευτικών: Οι καλύτερες ώρες για την αίτηση στο ΑΣΕΠ

«Δεν αντέχω άλλο»: Τα αθόρυβα σημάδια της εφηβικής απελπισίας με αφορμή το περιστατικό στην Ηλιούπολη

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΑΠ
Ένταση στις φοιτητικές εκλογές: Καταγγελίες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για επεισόδια στη σχολή Οικονομικών του ΕΚΠΑ
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση από την πλευρά της Πανσπουδαστικής σχετικά με τις συγκεκριμένες καταγγελίες.
Ένταση στις φοιτητικές εκλογές: Καταγγελίες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για επεισόδια στη σχολή Οικονομικών του ΕΚΠΑ
Στιγμιότυπο από την πλατφόρμα ΟΠΣΥΔ που δείχνει το μενού επιλογής «Φάκελος» και την καρτέλα «Επικαιροποίηση Φακέλου» για την υποβολή δικαιολογητικών των προκηρύξεων ΑΣΕΠ 1ΓΕ και 2ΓΕ/2026
ΟΠΣΥΔ - Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πώς θα «ανεβάσετε» σωστά τα δικαιολογητικά
Πώς θα συνδέσετε την αίτηση του ΑΣΕΠ με τον ψηφιακό σας φάκελο - Τα 5 συχνότερα λάθη που οδηγούν σε απώλεια μορίων
ΟΠΣΥΔ - Προσλήψεις εκπαιδευτικών: Πώς θα «ανεβάσετε» σωστά τα δικαιολογητικά
agkistri
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αποδράσεις για ανάσα καλοκαιριού κοντά στην Αθήνα
Για όσους θέλουν να φύγουν χωρίς μεγάλη ταλαιπωρία, υπάρχουν προορισμοί σε κοντινή απόσταση που προσφέρουν ξεκούραση, όμορφα τοπία και αλλαγή...
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Αποδράσεις για ανάσα καλοκαιριού κοντά στην Αθήνα