opadoi_dolofonia_alki
© Intime p.a. | ΙΝΤΙΜΕ
Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του 22χρονου που παραδόθηκε το πρωί της Δευτέρας για εμπλοκή στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη - «Δεν είναι οργανωμένος οπαδός», υποστηρίζει η οικογένεια του

«Μαραθώνια» ήταν η κατάθεση του 22χρονου που παραδόθηκε το πρωί της Δευτέρας στις Αρχές για εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ο 12ος φερόμενος δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά του 19χρονου και της παρέας του, έφτασε στο Αστυνομικό Μέγαρο περίπου στις 08:30 και κατέθετε για περίπου έξι ώρες στους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει να λύσουν την υπόθεση.

Σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας, πρόκειται για τον άνθρωπο που μετέφερε με το αυτοκίνητο του άλλους τρεις κατηγορούμενους και ο οποίος αναζητούνταν από την αστυνομία, ύστερα από την αναφορά στο όνομά του ως οδηγού ενός γκρι Polo αυτοκινήτου. Ο 22χρονος αναμένεται να οδηγηθεί, πιθανότατα αύριο, ενώπιον του εισαγγελέα.

«Δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οικογένεια του «Ντίνου».

Όπως σημειώνει η οικογένεια, ο 22χρονος δεν συμμετείχε στο επεισόδιο με κανέναν τρόπο. Μέσω της οικογένειάς του ο 12ος συλληφθείς δηλώνει συγκλονισμένος και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Άλκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας του 22χρονου:

«Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.

Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας. Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου. Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.

Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο. Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.

Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης. Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν».

Θεοδωρικάκος: Η ΕΛ.ΑΣ ολοκλήρωσε την έρευνά της για τη δολοφονία του Αλκη

Δήλωση έκανε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τη σύλληψη του 12ου εμπλεκομένου. «Με τη σύλληψη και του δωδέκατου υπόπτου για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 19χρονου Aλκη στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Αστυνομία έχει ολοκληρώσει την έρευνα της», ανέφερε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι: «Όλοι γνωρίζουν με αφορμή και αυτό το τραγικό πραγματικά περιστατικό ότι η Ελληνική Αστυνομία και ξέρει και θέλει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ολοκλήρωσε τη δήλωσή του, επισημαίνοντας ότι «τώρα πλέον, είναι υπόθεση όλων μαζί, του Κράτους, της Πολιτείας, των αθλητικών παραγόντων, των ίδιων των φιλάθλων να βάλουμε οριστικό τέλος στη βία και το χουλιγκανισμό μέσα και έξω απ’ τα γήπεδα».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ ΑΧΑΪΑΣ στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας συμμετείχε στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1
Συμμετοχή του Ε.Ε.Ε.ΕΚ Αχαΐας στη Διημερίδα διάχυσης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+ KA1