Θεσσαλονίκη: 20ετής κάθειρξη σε 39χρονο που βίασε 3 γυναίκες
Στη φυλακή για 20 χρόνια ο δήθεν αστυνομικός που βίασε τρεις γυναίκες ενώ είχε αποφυλακιστεί μετά από φόνο

Σε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών καταδικάστηκε 39χρονος, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι βίασε και λήστεψε τρεις γυναίκες, προσποιούμενος τον αστυνομικό.

Οι πράξεις, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τελέστηκαν πέρσι τον Μάρτιο, στη Θεσσαλονίκη, έναν μόλις μήνα μετά την αποφυλάκισή του για φόνο που είχε διαπράξει, 11 χρόνια νωρίτερα, από κοινού με την τότε αρραβωνιαστικιά του, σε βάρος 58χρονου ψυχιάτρου, πρώην συντρόφου της συγκατηγορουμένης του.

Απολογούμενος για την υπόθεση των βιασμών, ο 39χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες λέγοντας ότι όλα έγιναν με τη συναίνεση των γυναικών. Απέδωσε δε, τις καταγγελίες σε «πλεκτάνη» που τού έστησαν πρώην συγκρατούμενοί του στις φυλακές Τρικάλων, οι οποίοι, κατά τους ισχυρισμούς του, τον εκδικήθηκαν με αυτόν τον τρόπο επειδή δεν δέχθηκε να εισάγει ναρκωτικά στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.

Το Δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς του και τον έκρινε ένοχο χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού. Μετά την ετυμηγορία επέστρεψε στις φυλακές.

Ο 39χρονος είχε αποφυλακιστεί τον Φεβρουάριο του 2021, έχοντας εκτίσει ποινή 15ετούς κάθειρξης για τη δολοφονία του 58χρονου ψυχιάτρου, ο οποίος, τον Δεκέμβριο του 2010, είχε βρεθεί νεκρός μέσα σε λίμνη αίματος έξω από το σταθμευμένο όχημά του, φέροντας αλλεπάλληλα χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος.

Μαζί με την κουβανέζικης καταγωγής αρραβωνιαστικιά του είχαν καταδικαστεί από το Εφετείο σε ισόβια κάθειρξη, αλλά προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο, ζητώντας την αναίρεση της δευτεροβάθμιας απόφασης, με το σκεπτικό ότι έπρεπε να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Η προσφυγή τους έγινε δεκτή, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέψει στο Εφετείο, μόνο όμως ως προς το σκέλος της χορήγησης του ελαφρυντικού, το οποίο τελικώς δόθηκε με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια. Λίγους μήνες αργότερα, το ζευγάρι είχε αποφυλακιστεί με όρους.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Διατροφή για χάσιμο κιλών
Αδυνάτισμα: Τι είναι καλύτερο; Η διαλειμματική νηστεία ή η μέτρηση θερμίδων
Νέα μελέτη αμφισβητεί τα οφέλη της διαλείπουσας νηστείας και παρέχει μια διαφορετική διάσταση από αυτή που γνωρίζαμε έως τώρα
Αδυνάτισμα: Τι είναι καλύτερο; Η διαλειμματική νηστεία ή η μέτρηση θερμίδων