Συλλήψεις για τη δολοφονία του Άλκη
INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
Τι δείχνει το DNA πάνω στο δρεπάνι-στειλιάρι για τη δολοφονία του Άλκη - «Έχω μετανιώσει... Θα πω τι έγινε εκείνο το βράδυ» λέει ο 20χρονος που παραδόθηκε στην Αλβανία

Συνεχίζονται οι απολογίες των συλληφθέντων για την άγρια δολοφονίας του 19χρονου Άλκη με ακόμη τέσσερις εμπλεκόμενους να περνούν σήμερα την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, ενώ την Πέμπτη ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 20χρονος είχε παραδοθεί αρχικά το μεσημέρι της Πέμπτης στις αλβανικές αρχές στην Κορυτσά και υπήρξε ένα κώλυμα σχετικά με την έκδοσή του στην Ελλάδα, ωστόσο ο ίδιος παραδόθηκε οικειοθελώς στις ελληνικές αρχές και μεταφέρθηκε στην Θεσσαλονίκη.

Επίσης, χθες προφυλακίστηκαν τρεις από τους συλληφθέντες. Μετά από μαραθώνιες απολογίες ανακρίτρια και εισαγγελέας, ομόφωνα, αποφάσισαν την προσωρινή κράτησή τους. Πρόκειται για δύο νεαρούς, 21 ετών, κι έναν 23χρονο. Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί για τη δολοφονία έξι κατηγορούμενοι.

«Έχω μετανιώσει... Θα πω τι έγινε εκείνο το βράδυ» λέει ο 20χρονος που παραδόθηκε στην Αλβανία

Πέρασε μια εβδομάδα απ΄τη δολοφονία, χρειάστηκε να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, όμως ο 20χρονος δηλώνει μετανιωμένος που έφυγε και λέει ότι επιθυμεί να δικαστεί.

«Έχω μετανιώσει που έφυγα. Θέλω να γυρίσω πίσω και να δικαστώ για να πω όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά έγινε εκείνο το βράδυ. Λυπάμαι πολύ για το παιδί», είπε ο ίδιος.

Παρά τη συναίνεση του 20χρονου να εκδοθεί στην Ελλάδα, απαιτούνταν αρκετές νομικές ενέργειες και χρειαζόταν χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. 

Ο ίδιος εμφανίστηκε αυτοβούλως και παραδόθηκε στην Αλβανία δηλώνοντας ότι παραιτείται κάθε δικαιώματος του να παραμείνει στη χώρα του και θέλει να έρθει στην Ελλάδα και να δικαστεί, δήλωσε ο δικηγόρος του, Παρασκευάς Σπυράτος. 

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν ότι σήμερα θα πάει στον εισαγγελέα, ενώ θα υπάρξει αλληλογραφία των υπουργείων δικαιοσύνης των δύο χωρών για την περίπτωση του. 

Τι δείχνει το DNA πάνω στο δρεπάνι-στειλιάρι

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. έχουν αρχίσει να δίνουν απαντήσεις για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην Θεσσαλονίκη από την στιγμή μάλιστα που οι συλληφθέντες αλληλοκατηγορούνται και στις καταθέσεις ο ένας επιρρίπτει την ευθύνη για το άγριο έγκλημα στον άλλον.  

Τι βρέθηκε στο δρεπάνι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ βρέθηκε DNA του Άλκη σε ένα από τα δολοφονικά όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στην επίθεση, στο δρεπάνι,  στο οποίο, όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, εντοπίστηκε και αποτύπωμα του 21χρονου Ι.Κ 

Υπενθυμίζεται πως με το ίδιο δρεπάνι είχε τραυματιστεί και ένας από τους δύο φίλους του 19χρονου. 

Τι βρέθηκε στο στειλιάρι 

DNA του Άλκη βρέθηκε και στο ξύλινο στειλιάρι στο οποίο εντοπίστηκε και γενετικό αποτύπωμα από τον 23χρονο A.C.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

egkefalos
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο
Τα παιχνίδια γνώσεων μπορούν να βοηθήσουν, αλλά αυτή η συνήθεια είναι ακόμα πιο αποτελεσματική
Με ποια καθημερινή συνήθεια θα μειώσετε τον κίνδυνο άνοιας, σύμφωνα με νευροψυχολόγο