μάσκα ΚΝ-95
Έχει εκτοξευτεί το ενδιαφέρον της μάσκας KN95 ή αλλιώς FFP2 που μπορεί κάποιος να τις βρει στα φαρμακεία - Τι ορίζουν τα νέα μέτρα

Νέα μέτρα με βάση τις αποφάσεις της Επιτροπής των Ειδικών για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης, τα οποία  θα διαρκέσουν έως και τις 2 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η μάσκα πλέον είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους ακόμα και στα γυμναστήρια και στα μπαρ.

Αναφορικά με την ασφάλεια που παρέχει ο τύπος μάσκας  KN95 ή FFP2  ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης σημείωσε "ότι είναι ασύγκριτα καλύτερη από αυτή που χρησιμοποιούνταν μέχρι σήμερα, από τις υφασμάτινες και τις απλές ιατρικές μάσκες. Είναι ένα μέτρο που έπρεπε να έχει εφαρμοστεί και νωρίτερα".

Η μάσκα ΚΝ-95 φέρει πέντε επίπεδα προστασίας και ειδικά σχεδιασμένα στρώματα φιλτραρίσματος που εξασφαλίζουν μεγάλη προστασία από τους ιούς, χάρη στην τεχνολογία διήθησης νανοϊνών.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι η ΚΝ95 μπορεί να φιλτράρει έως και 95% των επικίνδυνων σωματιδίων μεγέθους 0,3 μικρών: σκόνη, σταγόνες υγρασίας, ατμοί, ενώ βοηθάει στον αποκλεισμό εισόδων βιολογικών υγρών του φορέα μάσκας σε άλλους, για παράδειγμα όταν βήχει η φταρνίζετε. Η μάσκα αυξημένης προστασίας, μειώνει την αρνητική επίδραση μικρών σωματιδίων αερολύματος που προέρχονται από το περιβάλλον.

Η διάρκεια ζωής της είναι περίπου 6 με 8 ώρες συνεχούς χρήσης.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεχωρίσετε αν πρόκειται για αυθεντική μάσκα KN-95:

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΠΙΣΗΜΟ: Κλειστά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική (Η ΛΙΣΤΑ)

Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αποκτήστε όλη την ύλη μαζι με εξπρες προετοιμασία μόνο 200 ευρώ

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ 400 ευρώ επίδομα σε 150000 εργαζόμενους - Αιτήσεις ΕΔΩ

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής του Παν.Πατρών με μόνο 20 ευρώ το μήνα

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ - Προλάβετε προκηρύξεις: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 100 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα