κορονοϊός, στρες και φοιτητές φοιτήτριες
Δραματική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου - 42.716 κρούσματα και 345 θάνατοι από κορονοϊό

Αμείωτη η διασπορά του κορονοϊού στην χώρα τις τελευταίες εβδομάδες με την πρώτη εβδομάδα του Νοέμβρη να καταγράφεται ραγδαία έξαρση στα κρούσματα που φτάνουν τα 42.716 συνολικά. Αντίστοιχα, αυξητική τάση παρουσιάζουν οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι. 

Αποκαρδιωτικοί είναι οι αριθμοί για τους θανάτους, καθώς μόνο από την 1η έως τις 7 Νοεμβρίου έχουν χάσει 345 άνθρωποι τη ζωή τους από κορονοϊό. Σημαντικό προς αναφορά είναι το γεγονός πως πάνω από το 90% είχε υποκείμενο νόσημα και ηλικία άνω των 70 ετών.

Όσον αφορά τους διασωληνωμένους, την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου ο αριθμός έφτασε τις 3.115 διασωληνώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως οι διασωληνωμένοι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους, είναι είτε ανεμβολίαστοι είτε μερικώς εμβολιασμένοι. 

«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι τέλους Νοέμβρη είναι τόσο πιεστική, η κατάσταση και τα χειρότερα βέβαια είναι μπροστά μας», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξή της.

Οικονόμου: 9 στους 10 στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας όπως και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες εξακολουθεί να επιδεινώνεται εξαιτίας της εποχικότητας αλλά και της ύπαρξης πληθυσμών χωρίς ανοσία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. 

«Στη χώρα μας μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών παρατηρείται σε περιοχές της Β. Ελλάδος που έχουν και τη χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη. Ταυτόχρονα από τα στοιχεία που δίνουν καθημερινά τα νοσοκομεία προκύπτει ότι 9 στους 10 συμπολίτες μας που νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ανεμβολίαστοι».

Πάνω από 300 νεκροί σε 15 ημέρες στη Βόρεια Ελλάδα

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανεμβολίαστοι (περίπου 85-87%), έχασαν τη ζωή τους από κορονοϊό τις τελευταίες 15 μέρες στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης. Την ίδια ώρα ο αριθμός των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες ανέρχεται σε 1.008 και των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ σε 159.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 22 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, έχουν πεθάνει από κορονοϊό 160 άνθρωποι σε νοσοκομεία αρμοδιότητας της 3ης ΥΠΕ (Θεσσαλονίκη και Δυτική Μακεδονία), ενώ από τις 25 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει 159 στην περιοχή αρμοδιότητας της 4ης ΥΠΕ (Θεσσαλονίκη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη).

Η εικόνα των νοσηλειών τη Δευτέρα στα 14 νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ έχει ως εξής: 529 νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες (74,9% ανεμβολίαστοι) και 91 σε ΜΕΘ (91,2% ανεμβολίαστοι). Στα 14 νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ σήμερα νοσηλεύονται 479 (74,3% ανεμβολίαστοι) και 61 σε ΜΕΘ (89,7% ανεμβολίαστοι).

Έρχονται νέα «μαύρα» ρεκόρ κρουσμάτων - Τραγική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, περιγράφει σε δραματικό τόνο την κατάσταση αλλά και την πορεία της πανδημίας, κάνοντας λόγο για 10.000 κρούσματα την εβδομάδα που ξεκινάει σήμερα. «Είχαμε μια νύχτα, μια πάρα πολύ δύσκολη η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου πήραμε ράντζα δανεικά από τη Σωτηρία» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τη χθεσινή εφημερίδα του «Γεννηματάς». «Από τα δεδομένα που έχουμε  στα χέρια μας πάει το πράγμα για 10.000 κρούσματα αυτή την εβδομάδα», τόνισε.

Η Ματίνα Παγώνη ζήτησε «καθολικό εμβολιασμό», τονίζοντας ότι τα περιστατικά με κορονοϊό που εισήχθησαν στο νοσοκομείο είναι 28 έως 45 ετών και οι περισσότεροι «ανεμβολίαστοι, βαριές περιπτώσεις ειδικά παχύσαρκοι με υποκείμενα σωληνώθηκαν».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ