Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Με τα μέτρα θα φτάσουμε τα 9.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο
Οι εκτιμήσεις του καθηγητή του ΑΠΘ για την πορεία της πανδημίας τα Χριστούγεννα

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε για τα νέα μέτρα και την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο Δ. Σαρηγιάννης συνέχαρε την Εκκλησία για την εγκύκλιο που προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν: «Η προσέγγιση της αγάπης και του διαλόγου είναι η προσέγγιση που λειτουργεί. Χαίρομαι που η εκκλησία κάνει ότι μπορεί».

«Είμαστε σε μία αυξητική πορεία, ξεπεράσαμε τα 6.000 κρούσματα και αυτή την εβδομάδα θα συνεχίσουν να ανεβαίνoυν, γιατί τα μέτρα προφανέστατα δεν έχουν ακόμα επίδραση» δήλωσε στο Mega.

Δεν πρόκειται να φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα εάν τα μέτρα εφαρμοστούν, εκτίμησε ο Δ. Σαρηγιάννης, ωστόσο ανέφερε ότι θα φτάσουμε τα 9.000 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Τα μέτρα δεν θα ανατρέψουν την πορεία της πανδημίας

Τα μέτρα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα λειτουργήσουν σαν φρένο, δεν θα σταματήσουν όμως ολοκληρωτικά την πανδημία.

«Τα μέτρα δεν θα ανατρέψουν την πορεία της πανδημίας άμεσα, θα χρειαστεί χρόνος γι’ αυτό. Πρέπει να κάνεις κάτι πολύ δραστικό όταν έχεις τέτοια διασπορά στην κοινότητα», δήλωσε.

Οι προβλέψεις για τα Χριστούγεννα

Ο ρυθμός εμβολιασμού σε συνδυασμό με τον ρυθμό της φυσικής ανοσίας λόγω νόσησης θα φέρει την πολυπόθητη αποκλιμάκωση γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου. Εκτιμάται ότι στα Χριστούγεννα θα υπάρχει πτωτική πορεία, με τις τιμές να φτάνουν τα 5.000 κρούσματα, το οποίο τότε η κυβέρνηση και οι ειδικοί θα πρέπει να κρίνουν πως θα διαχειριστούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ινδονησια
Τραγικός θάνατος στο Μπαλί: Φοιτήτρια λιμοκτόνησε ακολουθώντας ακραίο φρουταριανισμό
Η ιστορία της Karolina Krzyzak προειδοποιεί για τους κινδύνους όταν οι διατροφικές τάσεις συνδυάζονται με ψυχικές διαταραχές
Τραγικός θάνατος στο Μπαλί: Φοιτήτρια λιμοκτόνησε ακολουθώντας ακραίο φρουταριανισμό
ταξη
Επιστροφή στα θρανία: Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί επιστρέφουν στη μάθηση τη Δευτέρα 20 Απριλίου – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές για την επανέναρξη των...
Επιστροφή στα θρανία: Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2026
αστυνομικη βια
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φοιτητές καταγγέλλουν «κρεσέντο καταστολής» στις εστίες
Ένταση και καταστολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ο Σύλλογος Εστιακών υπερασπίζεται τον χώρο κοινωνικοποίησης και πολιτισμού
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Φοιτητές καταγγέλλουν «κρεσέντο καταστολής» στις εστίες