Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Με τα μέτρα θα φτάσουμε τα 9.000 κρούσματα τον Δεκέμβριο
Οι εκτιμήσεις του καθηγητή του ΑΠΘ για την πορεία της πανδημίας τα Χριστούγεννα

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μίλησε για τα νέα μέτρα και την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο Δ. Σαρηγιάννης συνέχαρε την Εκκλησία για την εγκύκλιο που προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν: «Η προσέγγιση της αγάπης και του διαλόγου είναι η προσέγγιση που λειτουργεί. Χαίρομαι που η εκκλησία κάνει ότι μπορεί».

«Είμαστε σε μία αυξητική πορεία, ξεπεράσαμε τα 6.000 κρούσματα και αυτή την εβδομάδα θα συνεχίσουν να ανεβαίνoυν, γιατί τα μέτρα προφανέστατα δεν έχουν ακόμα επίδραση» δήλωσε στο Mega.

Δεν πρόκειται να φτάσουμε τα 10.000 κρούσματα εάν τα μέτρα εφαρμοστούν, εκτίμησε ο Δ. Σαρηγιάννης, ωστόσο ανέφερε ότι θα φτάσουμε τα 9.000 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Τα μέτρα δεν θα ανατρέψουν την πορεία της πανδημίας

Τα μέτρα, σύμφωνα με τον ίδιο, θα λειτουργήσουν σαν φρένο, δεν θα σταματήσουν όμως ολοκληρωτικά την πανδημία.

«Τα μέτρα δεν θα ανατρέψουν την πορεία της πανδημίας άμεσα, θα χρειαστεί χρόνος γι’ αυτό. Πρέπει να κάνεις κάτι πολύ δραστικό όταν έχεις τέτοια διασπορά στην κοινότητα», δήλωσε.

Οι προβλέψεις για τα Χριστούγεννα

Ο ρυθμός εμβολιασμού σε συνδυασμό με τον ρυθμό της φυσικής ανοσίας λόγω νόσησης θα φέρει την πολυπόθητη αποκλιμάκωση γύρω στα μέσα Δεκεμβρίου. Εκτιμάται ότι στα Χριστούγεννα θα υπάρχει πτωτική πορεία, με τις τιμές να φτάνουν τα 5.000 κρούσματα, το οποίο τότε η κυβέρνηση και οι ειδικοί θα πρέπει να κρίνουν πως θα διαχειριστούν.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το σεμινάριο Ειδικής Αγωγής με το χαμηλότερο κόστος από ΑΕΙ - ΜΟΝΟ 50 ευρώ εγγραφή έως 4-10

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ύλη, Προετοιμασία, Ειδικότητες, παλιά θέματα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ για ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ - με μόνο 65 ευρώ εγγραφή

Παν.Πατρών: ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ στα ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής μέσω alfavita.gr

Προκηρύξεις ΑΣΕΠ: Πάρτε σε 2 μόνο ημέρες online Πιστοποίηση Αγγλικών με 111 ευρώ

σχετικά άρθρα

πλημμύρες κακοκαιρία
Κακοκαιρία Daniel: Από αύριο οι αιτήσεις για επιδότηση στο κόστος ελέγχου των εγκαταστάσεων ρεύματος
Ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την κάλυψη εξόδων έκτακτου ελέγχου ηλεκτρικών εγκαταστάσεων για τους πλημμυροπαθείς
Κακοκαιρία Daniel: Από αύριο οι αιτήσεις για επιδότηση στο κόστος ελέγχου των εγκαταστάσεων ρεύματος
isap_10.jpg
Βία ανηλίκων: Δύο επιθέσεις έξω από τον σταθμό Ειρήνη- Στο Παίδων 13χρονος με σπασμένα δάχτυλα
Σε έξαρση η βία κατά ανηλίκων: Δύο ακόμα επιθέσεις έξω από τον σταθμό Ειρήνη του Ηλεκτρικού
Βία ανηλίκων: Δύο επιθέσεις έξω από τον σταθμό Ειρήνη- Στο Παίδων 13χρονος με σπασμένα δάχτυλα