mosialos koronoios
«Ο αριθμός των ανεμβολίαστων πρέπει να μειωθεί στο μισό για να μην επιβεβαιωθούν τα πιο δυσμενή σενάρια» τόνισε ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος

Την άποψη πως για την έξαρση της πανδημίας στη χώρα ευθύνεται πως ένας στους τέσσερις πολίτες είναι ανεμβολίαστος, εξέφρασε ο καθηγητής πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος. Πρόσθεσε δε, πως η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί στον εμβολιασμό των πολιτών που βρίσκονται άνω των 50, «για να μην επιβεβαιωθούν τα πιο δυσμενή σενάρια σχετικά με την πορεία της πανδημίας».

Σημαντική προϋπόθεση, σύμφωνα με τον Η. Μόσιαλο, είναι να προχωρήσει ο εμβολιασμός με την τρίτη δόση του εμβολίου, πάλι κυρίως στις ίδιες ηλικιακές ομάδες.

«Οι πολίτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί δεν είναι αρνητές της πανδημίας ή των εμβολίων», εξήγησε ο Η. Μόσιαλος προσθέτοντας πως χρειάζονται περισσότερη εξήγηση και ενημέρωση για να πειστούν.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα lockdown απάντησε πως είναι προτιμότερο να μην γίνεται συζήτηση για τις «έσχατες λύσεις», αλλά για τα οφέλη που προσφέρει το εμβόλιο.

Ένας στους τέσσερις πολίτες είναι ανεμβολίαστος

Ο καθηγητής τόνισε πως για την έξαρση της πανδημίας, ευθύνεται το γεγονός πως ένας στους τέσσερις πολίτες είναι ανεμβολίαστος.

Εξήγησε ότι με τα mRNA εμβόλια των εταιριών Pfizer και Moderna δεν υπάρχουν αναφορές για θανάτους και πως εαν υπήρχαν θα είχε γίνει γνωστό από τα διεθνή ΜΜΕ και οι οργανωμένοι αντιεμβολιαστές θα «βομβάρδιζαν» πρωί, μεσημέρι, βράδυ με αυτές τις ειδήσεις. Αντίθετα, πρόσθεσε καταγράφονται εκατομμύρια νεκροί σε όλο τον κόσμο από τον κορονοϊό.

Απευθύνθηκε ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους ανεμβολίαστους πολίτες λέγοντάς ότι είτε θα επιλέξουν το ασφαλές εμβόλιο, είτε θα ακολουθήσουν μια επιλογή που μπορεί να τους οδηγήσει σε μακροχρόνια προβλήματα και ίσως και στο θάνατο.

«Δεν θα έχουμε το χάπι της Pfizer πριν το καλοκαίρι»

Για το χάπι της Pfizer που φαίνεται πως μειώνει τον κίνδυνο θανάτου κατά 90%, ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα βοηθήσει πάρα πολύ, αλλά αυτή την ώρα δεν αποτελεί απάντηση γιατί δεν θα είναι διαθέσιμο μέχρι να τελειώσει η χειμερινή περίοδος. Τις επόμενες εβδομάδες στη χώρα μας θα φτάσουν περί τα 2.000 μονοκλωνικά αντισώματα και μερικές χιλιάδες χάπια της Merc που μειώνουν κατά 50% την πιθανότητα θανάτου.

«Το χάπι της Pfizer που θα μας έρθει μάλλον σε μεγάλες ποσότητες μετά το καλοκαίρι, θα βοηθήσει πάρα πολύ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό. Αλλά ας δούμε λίγο τα εμβόλια αυτή τη στιγμή. Τα εμβόλια μειώνουν την πιθανότητα να βρεθείς στη ΜΕΘ ή να νοσήσεις από σοβαρή λοίμωξη όχι κατά 50% όπως είναι το χάπι της Merc αλλά κατά 96% - 97%. Και όπως σας είπα δεν έχουν αναφερθεί πλέον παρενέργειες όπως αρχικά είχαν αναφερθεί για δύο άλλους τύπους εμβολίων που δεν τους χρησιμοποιούμε αυτή τη στιγμή στη χώρα μας», τόνισε χαρακτηριστικά. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιερωνυμος πιερρακακης
Ιερώνυμος προς Πιερρακάκη: «Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα»
Πιερρακάκης: Είναι απαραίτητη η συνεργασία μεταξύ μας, πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας – Εκκλησίας, πάντοτε, όμως, και με πνεύμα...
Ιερώνυμος προς Πιερρακάκη: «Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπίζει τα προβλήματα»
pierrakakis
Οι πανεπιστημιακοί αποδομούν τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο Πρυτάνεων
Oι πανεπιστημιακοί περιγράφουν τη στάση της κυβέρνησης προς τα ΑΕΙ: «Στην πράξη τα υποβαθμίζει, περιορίζοντας την ενίσχυση που υποχρεούται να παρέχει...
Οι πανεπιστημιακοί αποδομούν τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας στη Σύνοδο Πρυτάνεων