Φορολογικές δηλώσεις
Υποβλήθηκαν 6,386 εκατ. φορολογικές δηλώσεις σε λιγότερο από 4 μήνες σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ - Από τη Δευτέρα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η διαδικασία υποβολής εμπρόθεσμων δηλώσεων φόρου εισοδήματος και σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το 2021, υποβλήθηκαν εμπρόθεσμα 6.385.896 δηλώσεις, μέσα σε 112 ημέρες.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό φορολογικών δηλώσεων, που έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα και μάλιστα στο μικρότερο χρονικό διάστημα, όπως άλλωστε φαίνεται από τον ακόλουθο πίνακα:

Υποβολή

Από

Έως

Ημέρες

Δηλώσεις

2019

28.03.2019

30.07.2019

125

6.323.221

2020

15.04.2020

31.08.2020

139

6.372.415

2021

27.05.2021

15.09.2021

112

6.385.896

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω τους φορολογούμενους -πολίτες και επιχειρήσεις-, τους λογιστές φοροτεχνικούς και τα στελέχη των υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, που βοήθησαν και συνεργάστηκαν μέσα στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η υποβολή των φετινών δηλώσεων. Δεσμευόμαστε ότι, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, από την επόμενη χρονιά, θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό ώστε η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να έχει συγκεκριμένα και σταθερά χρονοδιαγράμματα».

Από τη Δευτέρα τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Αφού ολοκληρώθηκαν οι φορολογικές δηλώσεις, σειρά έχουν τα ειδοποιητήρια του ΕΝΦΙΑ, τα οποία θα ξεκινήσουν να αναρτώνται στο myaade.gov.gr από την προσεχή Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου. Μάλστα, εκτιμάται ότι η ανάρτηση των ειδοποιητηρίων θα έχει ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εβδομάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, δεν αποκλείεται το γεγονός η πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ που είναι προγραμματισμένη για το τέλος Σεπτεμβρίου να μεταφερθεί στις 31 Οκτωβρίου μαζί με την 2η δόση.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός η πρώτη προσέγγιση του είναι να έχει την δυνατότητα ο πολίτης να πληρώσει την 1η δόση του φόρου είτε στις 30 Σεπτεμβρίου είτε στις 31 Οκτωβρίου μαζί με την 2η δόση.

Η απόφαση αυτή φαίνεται να λαμβάνεται διότι ο Σεπτέμβριος, είναι ένας μήνας με πολλές φορολογικές υποχρεώσεις, μετά τις αλλεπάλληλες παρατάσεις που δόθηκαν στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα, που οι φορολογούμενοι - όσοι δεν έχουν πληρώσει τις δόσεις Ιουλίου και Αυγούστου - πρέπει να εξοφλήσουν δύο δόσεις από τον φόρο εισοδήματος. Και μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί η δόση του τρέχοντος μηνός.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;