skertsos
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ / INTIME NEWS
«Αν νοσήσει ένας εμβολιασμένος πολίτης έχει 13 φορές λιγότερες πιθανότητες να διασωληνωθεί από έναν ανεμβολίαστο», τόνισε ο ο υπουργός Επικρατείας Α. Σκέρτσος

Στατιστικά στοιχεία, που πιστοποιούν πως οι εμβολιασμένοι πολίτες έχουν 13 φορές λιγότερες πιθανότητες να διασωληνωθούν, εφόσον νοσήσουν από τον Covid - 19, παραθέτει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας, 'Ακης Σκέρτσος.

Ο ίδιος υπογραμμίζει, εξάλλου, ότι χάρη στο εμβόλιο «δεν θα μετατρέψουμε ξανά τα νοσοκομεία μας σε κατά προτεραιότητα χώρους περίθαλψης όσων νοσούν βαριά από COVID», αλλά θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά, καθώς, όπως σημειώνει, «το αντίθετο θα ήταν άδικο και λάθος υγειονομικά απέναντι στην πλειονότητα των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί, νοσούν από άλλες ασθένειες και βεβαίως έχουν δικαίωμα σε ισότιμη πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας και σωστή περίθαλψη».

Ο κ. Σκέρτσος δεν παραλείπει, εξάλλου, να επαναλάβει την παρότρυνση προς όλους, όσοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να το κάνουν «για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους».

Αναλυτικά ο Υπουργός Επικρατείας, 'Ακης Σκέρτσος, αναφέρει στην εν λόγω ανάρτηση του:

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, χθες 319 συμπολίτες μας ήταν διασωληνωμένοι λόγω COVID. Από αυτούς οι 291 (91%) είναι δυστυχώς ανεμβολίαστοι, ενώ είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν, και μόλις 28 (9%) είναι εμβολιασμένοι.

Με αναγωγή, λοιπόν, των πιθανοτήτων βαριάς νόσησης μεταξύ του εμβολιασμένου και ανεμβολίαστου πληθυσμού προκύπτει ότι αν νοσήσει ένας εμβολιασμένος πολίτης έχει 13 φορές λιγότερες πιθανότητες να διασωληνωθεί από έναν ανεμβολίαστο. Μάλιστα στις ηλικίες άνω των 60 ετών οι πιθανότητες αυτές, με τα σημερινά δεδομένα, αυξάνονται στις 20 φορές.

Αν υποθέσουμε, συνεπώς, ότι όλοι οι Έλληνες είχαμε κάνει το εμβόλιο, χθες θα είχαμε κάτι παραπάνω από το 1/10 των ΜΕΘ COVID κατειλημμένες, δηλαδή περίπου 50 ΜΕΘ αντί των 319.

Το όπλο μας απέναντι στην πανδημία είναι το εμβόλιο. Και σε αυτό το πλαίσιο είναι αναγκαίο όσο περισσότεροι συμπολίτες μας παραμένουν ανεμβολίαστοι να επιλέξουν να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους γύρω τους.

Μια βασική διαφορά στη διαχείριση του συστήματος Υγείας σε αυτή τη φάση της πανδημίας, είναι ότι χάρη στο εμβόλιο δεν θα μετατρέψουμε ξανά τα νοσοκομεία μας σε κατά προτεραιότητα χώρους περίθαλψης όσων νοσούν βαριά από COVID. Τα νοσοκομεία θα συνεχίσουν να εξυπηρετούν όλα τα περιστατικά καθώς το αντίθετο θα ήταν άδικο και λάθος υγειονομικά απέναντι στην πλειονότητα των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί, νοσούν από άλλες ασθένειες και βεβαίως έχουν δικαίωμα σε ισότιμη πρόσβαση στο εθνικό σύστημα υγείας και σωστή περίθαλψη».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 11/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kardiageiakes-pathiseis-kardia_252863_128338.jpg
Κίνδυνος ξαφνικού θανάτου για τους πάσχοντες από μυοκαρδιοπάθειες
Στην Ελλάδα, η θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα παραμένει υψηλή, με τους άνδρες να καταγράφουν 485 θανάτους ανά 100.000 πληθυσμού και τις...
Κίνδυνος ξαφνικού θανάτου για τους πάσχοντες από μυοκαρδιοπάθειες
anergia.jpg
Ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος απασχόλησης στην Ελλάδα
Οι προσδοκίες απασχόλησης για το πρώτο τρίμηνο του 2025 παραμένουν θετικές, με το ποσοστό να διατηρείται στο 12%, αν και μειωμένο σε σχέση με το...
Ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος απασχόλησης στην Ελλάδα