Μείωση ενοικίων: Ποιοι απαλλάσσονται τον Ιούλιο
Τον προγραμματισμό της αποζημίωσης για τους ιδιοκτήτες ακινήτων που δεν εισέπραξαν ενοίκια ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών - Ποιες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από την καταβολή ενοικίου τον Ιούλιο

Το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσαν τον προγραμματισμό για την καταβολή των αποζημιώσεων στους ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν μειωμένα ή μηδενικά ενοίκια τους προηγούμενους μήνες λόγω των μέτρων που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Επιπλέον, ανακοίνωσαν και τα μέτρα μείωσης ενοικίου που θα ισχύσουν σε επιχειρήσεις και εργαζόμενους για τον μήνα Ιούλιο 2021.

Έτσι, σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών και τις ΑΑΔΕ, αύριο, Τετάρτη 30 Ιουνίου, θα καταβληθούν οι εκκαθαρίσεις των αποζημιώσεων Απριλίου και οι προκαταβολές Μαΐου, και θα εκκαθαριστούν και θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για τις υπεκμισθώσεις ενός ακινήτου, για τις οποίες έχουν ήδη υποβληθεί αιτήσεις καταβολής αποζημίωσης από τους αρχικούς ιδιοκτήτες.

H πλατφόρμα για την υποβολή δηλώσεων COVID Μαΐου θα ανοίξει την 1η Ιουλίου.

Από τις 5 έως τις 20 Ιουλίου 2021, θα αναρτηθούν ειδοποιήσεις λαθών και θα αποσταλούν μηνύματα στους ενδιαφερόμενους, και θα ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για αρχικές και τροποποιητικές δηλώσεις Ιανουαρίου – Απριλίου 2021. Μεταξύ αυτών, και για υποβολή αρχικών δηλώσεων για υπεκμισθώσεις ενός ακινήτου.

Επίσης, κατά το ίδιο διάστημα, δηλαδή από τις 5 έως τις 20 Ιουλίου, θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων για υπεκμισθώσεις με πολλά ακίνητα για το 2020 και το 2021, και αρχικών δηλώσεων COVID από εκμισθωτές σε αλυσίδες υπεκμισθώσεων για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί δήλωση COVID για το 2020.

Η επεξεργασία και η καταβολή των αποζημιώσεων για τις δηλώσεις που θα υποβληθούν μέχρι τις 20 Ιουλίου, θα διενεργηθεί μέχρι το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Μέσα στο διάστημα αυτό θα επιλυθούν και επιμέρους προβλήματα που έχουν ανακύψει από τη μέχρι τώρα διαχείριση των αιτήσεων αυτών.

Είναι πολύ σημαντικό οι δικαιούχοι των αποζημιώσεων:

  • Να μην ξεχάσουν να δηλώσουν τον λογαριασμό ΙΒΑΝ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του myTAXISnet, ώστε να καταστεί εφικτή η καταβολή των αποζημιώσεων σε αυτούς.
  • Να υποβάλουν δηλώσεις COVID για τους μήνες που έχουν λάβει προκαταβολή αποζημίωσης, γιατί αλλιώς χάνουν το δικαίωμα αποζημίωσης και θα πρέπει γι’ αυτούς να κινηθεί η σχετική διαδικασία αναζήτησης των ποσών που έλαβαν.

Ποιοι δεν θα πληρώσουν ενοίκια τον Ιούλιο

Για τον μήνα Ιούλιο προβλέπεται πλήρης απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου μόνο για τις επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα λειτουργίας στα τέλη Ιουνίου, όπως επιχειρήσεις του πολιτισμού και αθλητισμού, δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων, πάρκα αναψυχής και επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Επιπλέον, εντάσσονται και τα γυμναστήρια, για τα οποία ίσχυε απαγόρευση δραστηριότητας έως πρόσφατα και λειτουργούν ακόμη με σημαντικούς περιορισμούς.

Η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Ιούλιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρόβατο Πάτρα
Πάτρα: Η ιστορία του προβάτου που έσωσε νεαρός εθελοντής από τις φωτιές
Μέσα στους καπνούς και τη φωτιά, ένας νεαρός από την Πάτρα δεν άφησε πίσω του κανένα ζώο σε κίνδυνο- Στην αγκαλιά του κατάφερε να σώσει τα πρόβατα...
Πάτρα: Η ιστορία του προβάτου που έσωσε νεαρός εθελοντής από τις φωτιές
Φωτιά σε αυτοκίνητο
Χίος: «Χάθηκαν όλες οι αναμνήσεις μας στη στάχτη»- Συγκλονίζει πυρόπληκτη κάτοικος της Βολισσoύ
«Δεν ήρθαν αεροπλάνα ποτέ-Τα πυροσβεστικά έφτασαν, αλλά καίγονταν πολλοί οικισμοί ταυτόχρονα»
Χίος: «Χάθηκαν όλες οι αναμνήσεις μας στη στάχτη»- Συγκλονίζει πυρόπληκτη κάτοικος της Βολισσoύ