Δωρεάν rapid test: Που γίνονται έλεγχοι σήμερα, 4 Ιανουαρίου
Δωρεάν τεστ (rapid test) κορονοϊού μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) πραγματοποιούν και σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ- Σε ποιες περιοχές γίνονται οι έλεγχοι

Έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) πραγματοποιούνται σήμερα, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, από ειδικά κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ΕΟΔΥ σε περιοχές όλης της χώρας.

Συγκεκριμένα τεστ θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Ικαρία.

Η λήψη του δείγματος θα γίνεται ρινοφαρυγγικά και τα αρνητικά ή θετικά αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν στους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες ενώ η προσέλευση του κοινού που επιθυμεί να υποβληθεί στο τεστ είναι ελεύθερη.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν απαραίτητα μαζί τους ΑΜΚΑ ή Αριθμό Δελτίου Ταυτότητας και αριθμό κινητού τηλεφώνου. 

Υπενθυμίζουμε ότι για μετακίνηση για τεστ κορονοϊού οι πολίτες πρέπει να στέλνουν με sms στο 13033 τον Κωδικό 1 (επίσκεψη σε ιατρό).

Αθήνα - Παλαιό Φάληρο

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, θα διενεργήσει rapid tests Covid-19 με τη μέθοδο drive through (μέσα από το αυτοκίνητο), σήμερα Δευτέρα 4/1/2021, από τις 10 π.μ έως τις 3 μ.μ. στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και συγκεκριμένα στο πάρκινγκ του Κλειστού Γυμναστηρίου ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ.

Η προσέλευση στο χώρο διενέργειας των τεστ θα γίνεται από την κεντρική είσοδο του Κλειστού Γυμναστηρίου ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ.

Η πρόσβαση και η κίνηση των οχημάτων στον χώρο και προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού, θα ρυθμίζεται από υπαλλήλους και στελέχη του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, με στόχο την γρήγορη και ασφαλή εξυπηρέτηση όσων προσέλθουν.

Οι έλεγχοι θα διεξαχθούν από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ., αποκλειστικά και μόνο σε επιβαίνοντες σε οχήματα (αυτοκίνητο, μοτοσυκλέτα, ποδήλατο, ηλεκτρικό πατίνι κ.λπ.) και όχι σε πεζούς.

Στα οχήματα θα επιβαίνουν έως τρία (3) άτομα, όλα με μάσκες, ακόμα και αν ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Τα τεστ μπορούν να γίνουν μόνο σε άτομα άνω των δέκα (10) ετών, τα οποία θα πρέπει να έχουν μαζί τους Α.Μ.Κ.Α., Δελτίο Ταυτότητας, καθώς και αριθμό κινητού τηλεφώνου, στον οποίο θα αποσταλεί με SMS το αποτέλεσμα.

Σύσταση: Όσοι δημότες και τους γύρω δήμους δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ παρακαλούνται να αποφύγουν την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο τις συγκεκριμένες μέρες και ώρες

Θεσσαλονίκη

Στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιούνται, για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, δωρεάν τεστ κορονοϊού από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ.

Συγκεκριμένα, από την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021 έως και την Παρασκευή 8 /01/2021, εκτός της Ημέρα των Θεοφανίων (6/6/2021) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην περιοχή του Φοίνικα και στο ύψος του ΚΑΠΗ (Εθνικής Αντιστάσεως & Άρεως 1), τις ώρες 10.00 έως 15:00 και θα πραγματοποιεί δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19, μέσω της δράσης Drive-through στους πολίτες.

Θεσσαλία

Δωρεάν τεστ ανίχνευσης sars cov-2 πραγματοποιούνται σήμερα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλίας Συγκεκριμένα rapid test μέσα από το αυτοκίνητο (drive through) θα λάβουν χώρα σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα καθώς και στο Αργυροπούλι Τυρνάβου. 

Αναλυτικά οι τοποθεσίες:

  • Τρίκαλα,  από 9 π.μ. έως 1 μ.μ. στο χώρο της παλιάς Ζωαγοράς
  • Καρδίτσα ( εκτάκτως αύριο λόγω Θεοφανείων) από 9 π.μ. έως 2 μ.μ. στο χώρο της ετήσιας εμποροπανήγυρης στον περιφερειακό
  • Γιάννουλη Λάρισας από 10 π.μ. έως 2 μ.μ. πλατεία Μικρασιατών
  • Αργυροπούλι  Τυρνάβου, από 10 π.μ. έως 2 μ.μ. κεντρική πλατεία

Ικαρία

Η Κ.Ο.Μ.Υ. Π.Ε. Ικαρίας του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι θα διενεργήσει δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο έναντι του COVID-19 με rapid test στις:

α)  4/1/2021 στη πολιτιστική αίθουσα Ραχών Ικαρίας και ώρα 10:00 – 15:00

β)  5/1/2021 στη πολιτιστική αίθουσα στο Κατσούλιο Ευδήλου Ικαρίας  ώρα 10:00 – 15:00

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 8/5

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 8/5

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μιχαλολιάκος
Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Τεράστια πρόκληση» - Η δήλωση των Αιγύπτιων ψαράδων θυμάτων της Χ.Α.
Δήλωση δικηγόρων των Αιγύπτιων αλιεργατών στη δίκη της Χρυσής Αυγής για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου
Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Τεράστια πρόκληση» - Η δήλωση των Αιγύπτιων ψαράδων θυμάτων της Χ.Α.