Κορονοϊός: Απαγόρευση των μετακινήσεων εκτός Αττικής το Σαββατοκύριακο εξετάζει η κυβέρνηση
Για «δύσκολο χειμώνα» στη μάχη με τον κορονοϊό προειδοποίησε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και προανήγγειλε την απαγόρευση μετακινήσεων σε γειτονικούς νομούς

Ο Υπουργός Υγείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο γενικευμένου lockdown και στην Αττική και προανήγγειλε ουσιαστικά την απαγόρευση μετακινήσεων σε γειτονικούς νομούς.

Μάλιστα, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απαντώντας σε ερώτηση για το πώς δε θα πάνε να διασκεδάσουν όσοι το επιθυμούν σε γειτονικούς Νομούς (Εύβοια και Κορινθία καθώς η Βοιωτία είναι στο «κόκκινο» όπως και η Αττική), προανήγγειλε ουσιαστικά περιορισμό στις μετακινήσεις: «Θα ληφθεί μέριμνα και για αυτό προφανώς, για τη δυνατότητα να φύγει από την Αττική κάποιος και να πάει σε διπλανές περιοχές».

Σκέψεις για απαγόρευση στην Αττική το ερχόμενο Σαββατοκύριακο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, ειδικά για την Αττική, για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Αρκετοί είναι οι...«φιλόδοξοι» εκδρομείς από την Αττική, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να μετακινηθούν σε «κίτρινες» περιοχές, όπου η εστιάση θα λειτουργεί κανονικά, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να εξετάσει αυτό το σενάριο της απαγόρευσης.

Ωστόσο, πρόκειται για ένα μέτρο που σκέφτεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση αν η Αττική «γκριζάρει», δηλαδή αν ακολουθήσει τα χνάρια της Θεσσαλονίκης και των Σερρών, που βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τρίτης σε ολικό lockdown.

Σημειώνεται 2166 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων 22 συνδέονται με συρροές και 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 44246, εκ των οποίων το 54.7% άνδρες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα