Τι μπορούσε να σπουδάσει κανείς στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο της Αθήνας το 1840; Πώς ήταν τα πρώτα διδακτικά συγγράμματα; Πώς έμοιαζε η νέα πρωτεύουσα; Πώς να ήταν η ζωή ενός νέου της εποχής; Και με ποιο τρόπο, τέλος πάντων, αυτός ο Εμμανουήλ, θα καταφέρει άραγε να γράψει το όνομά του στο πρώτο Μητρώο των φοιτητών του πρώτου πανεπιστημίου;
Σε προσκαλούμε να κάνεις ένα ταξίδι στον 19ο αιώνα με την ψηφιακή ξενάγηση «Τι να σπουδάσω» και να γνωρίσεις τα εκθέματα του Μουσείου Ιστορίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, θα περιηγηθείς σε ένα από τα πιο παλιά αθηναϊκά σπίτια στην Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη, εκεί όπου το 1837 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πανεπιστήμιο.
Για να γνωρίσεις τον Εμμανουήλ:
- Kατέβασε από το Google Play Store την εφαρμογή για κινητές συσκευές Android «Τι να σπουδάσω;» (ή “What should I study” για την αγγλική έκδοση).
- Πάρε μια γεύση από τα εκθέματα στα οποία αναφέρεται ο Εμμανουήλ στην Εικονική έκθεση (https://bit.ly/HMUA-VirtualExhibits).
Ελπίζουμε σύντομα να μπορέσεις να γνωρίσεις και τον Εμμανουήλ από κοντά στο Μουσείο. Η ψηφιακή εφαρμογή δημιουργήθηκε από το Μουσείο Ιστορίας για το νεανικό και ενήλικο κοινό του σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Π.Α. (ερευνητική ομάδα του καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη) και το Ερευνητικό Κέντρο "ΑΘΗΝΑ".
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 14/12
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη