Η Κλιματική Αλλαγή Λόγω της Μόλυνσης της Ατμόσφαιρας
Του Νίκου Ηλιάδη

Νίκος Ηλιάδης, Πολ/κός Μηχ/κός Ε.Μ.Π. , M.Sc. ( Concordia University Montreal Canada ) , Ph.D. ( University of Maryland USA,  ) Technology and Vocational Education, τ.καθηγητής ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ, τ.Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιώς, τ.Ειδ.Γραμματέας του ΥΠΕΠΘ για τα ΤΕΙ ,τ. εκπρόσωπος των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες ( Μ.Ε.Α. ) τ. Διοικητής ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ , τ. μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Παιδαγωγικών Ινστιτούτων της Ευρώπης (http://www.cidree.org/), τ. εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στο Δ.Σ. του CEDEFOP (https://www.cedefop.europa.eu/ )του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση , Επίτιμος Σύμβουλος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Η Κλιματική Αλλαγή Λόγω της Μόλυνσης της Ατμόσφαιρας με CO2- Ανάγκη Εισαγωγής Νέων Καθαρών Τεχνολογιών που θα Βοηθήσει και την Ανάπτυξη της Οικονομίας 

«Η επιστήμη του 350»

Ο αριθμός 350 είναι ο περισσότερο σημαντικός αριθμός του πλανήτη .

Ο αριθμός των 350 σωματιδίων ανά 1 εκατομμύριο σωματίδια , είναι  το ασφαλές άνω όριο διοξειδίου του άνθρακα ( CO2) στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Σήμερα βρισκόμαστε πάνω από τη  ζώνη ασφαλείας  στα 390 ppm ( parts per million- σωματίδια ( CO2)  ανά εκατομμύριο ) , και εκτός αν γυρίσουμε με δραματική ταχύτητα στα 350 ppm  αυτόν τον αιώνα, ρισκάρουμε στο να φθάσουμε σε κρίσιμα σημεία και μη αντιστροφή επιδράσεων και χαρακτηριστικών , όπως είναι το λιώσιμο του στρώματος του πάγου στους πόλους, και η έκλυση μεθανίου από το αυξανόμενο λιώσιμο των πάγων.

Υπάρχουν τρεις αριθμοί που χρειάζεται να καταλάβουμε για την συνολική / σφαιρική θέρμανση του πλανήτη.  275, 390 και 350.  Για όλη την ανθρώπινη ιστορία, μέχρι 200 χρόνια πριν, η ατμόσφαιρά μας περιελάμβανε 275 σωματίδια σε ( CO2) ανά 1 εκατομμύριο σωματίδια. Τα σωματίδια ανά εκατομμύριο σημαίνει το λόγο του αριθμού των μορίων CO2 ανά εκατομμύριο άλλων μορίων στην ατμόσφαιρα.

Τα 275 ppm ( CO2) είναι μια χρήσιμη ποσότητα. Χωρίς ορισμένα σωματίδια ( CO2) και άλλα σωματίδια άλλων αερίων που παγιδεύουν θερμότητα στην ατμόσφαιρά μας, ο πλανήτης  μας θα ήταν πολύ κρύος για τους ανθρώπους να κατοικήσουν.  Συνεπώς χρειαζόμαστε κάποια ποσότητα άνθρακα στην ατμόσφαιρα, αλλά το ερώτημα είναι πόσο. Αρχίζοντας τον 18ο αιώνα , οι άνθρωποι άρχισαν να καίνε άνθρακα, αέριο, και πετρέλαιο, για να παράγουν ενέργεια και αγαθά. 

Η ποσότητα του άνθρακα στην ατμόσφαιρα άρχισε να αυξάνει, στην αρχή αργά, και στην εποχή μας περισσότερο γρήγορα. Πολλές από τις δραστηριότητες  που  κάνουμε κάθε ημέρα , όπως το να ανάβουμε τα φώτα, να μαγειρεύουμε τροφή, να θερμαίνουμε, ή να δροσίζουμε τα σπίτια μας, βασίζονται σε πηγές ενέργειας όπως ο άνθρακας και το πετρέλαιο , που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα και άλλα αέρια που παγιδεύουν τη θερμότητα στην ατμόσφαιρα. 

Παίρνουμε άνθρακα που είναι αποθηκευμένος για εκατομμύρια χρόνια στη γη σε μορφή καύσιμων υγρών , και τον απελευθερώνουμε στην ατμόσφαιρα.  Σήμερα ο πλανήτης έχει 390 ppm( CO2)  ( parts per million- σωματίδια ( CO2) ανά εκατομμύριο σωματιδίων) , και ο αριθμός αυτός αυξάνει 2 ( δύο ) σωματίδια / ανά εκατομμύριο , κάθε χρόνο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο αριθμός αυτός είναι πάρα πολύ μεγάλος , ότι ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί στην καταγεγραμμένη ιστορία του πλανήτη μας, και ήδη αρχίσαμε να βλέπουμε καταστροφικές επιδράσεις σε ανθρώπους και περιοχές σε όλο τον κόσμο.  

Διαβάστε ολόκληρη τη δημοσίευση εδώ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ.jpg
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
Για τον εντοπισμό της επιθυμητής ημερομηνίας υλοποίησης των προγραμμάτων μπορούν οι ενδιαφερόμενοι/ες να προβούν σε Αναζήτηση Προγραμμάτων από την...
Στελέχη εκπαίδευσης: Δύο επιμορφωτικά προγράμματα για Διευθυντές-Υποδιευθυντές και για Σύμβουλους-Μέντορες από το ΕΚΔΔΑ
ΥΠΑΙΘ
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ
Πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή αιτήσεων αποσπάσεων σε...
Μέχρι πότε οι αιτήσεις αποσπάσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε περιοχές/ΚΕΔΑΣΥ/ΣΔΕΥ των ΚΕΔΑΣΥ