Κοινωνία

Νέο όχι σε αίτημα του Κουφοντίνα για άδεια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απλή συνέργεια (δια ψυχικής συνδρομής) στη στάση κρατουμένων σε βαθμό κακουργήματος

Την ερχόμενη Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, που θα συζητηθεί η αίτηση του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, για χορήγηση άδειας, ο εισαγγελέας της έδρας θα ταχθεί υπέρ της μη χορήγησης της 7ης κατά σειρά άδειας Δημήτρη Κουφοντίνα, αναφέρουν εισαγγελικές πληροφορίες.

Ο εισαγγελέας του Βόλου φέρεται να μην συντάσσεται με το αίτημα χορήγησης της άδειας, καθώς σε βάρος του Δημήτρη Κουφοντίνα έχει ασκηθεί ποινική δίωξη (του κοινοποιήθηκε 6.6.2019) για στάση κρατουμένων σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα, του αποδίδεται η κατηγορία της απλής συνέργειας (δια ψυχικής συνδρομής) στη στάση κρατουμένων σε βαθμό κακουργήματος, επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με άλλους συγκρατουμένους του σε απεργό πείνας.

Με τον νέο Ποινικό Κώδικα που θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου 2019, το αδίκημα της «στάσης κρατουμένων» (174 ΠΚ) δεν θα είναι πλέον κακούργημα, αλλά πλημμέλημα, επομένως δεν θα αποτελεί κώλυμα για τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενο.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

κοινωνία